Dezvoltarea infrastructurii din Zătreni, prioritatea administraţiei Liţoiu

Zătreniul era ca un  mic pol urban, cu şcoli şi muzee, cu o viată destul de efeversecentă, avea o dinamică de drum comercial, erau câteva hanuri pentru târgoveţi, avea un alt specific.

Cu 14 sate, comuna Zătreni este printre puținele comune care vor se pot lăuda cu realizarea infrastructurii de apă și canal în toate satele. De-a lungul timpului, primarul Constantin Lițoiu a accesat proiecte europene și guvernamentale prin care a reușit să aibă utilități în localitate, iar comunitatea să aibă un confort social și economic decent. Extinderea rețelei de canalizare este, de asemenea, un pas foarte important, în materie de investiții publice pentru orice localitate din mediul rural.Comuna Zătreni este printre puținele comune care vor avea apă și canal în toate satele.

În domeniul agricol, în Zătreni, poluaţia merge spre legumicultură, cereale şi creșterea animalelor. Fiind zonă deluroasă, în Zătreni sunt foarte puține arende, doar pe lunca Oltețului, iar în rest proprietarii terenurilor își cultivă terenurile cu porumb sau cu pomi fructiferi. Deși îmbătrânită, populația  își duce cu greu aceste munci, iar jumătate primește subvenție de la Apia. Chiar dacă, de cele mai multe ori, cheltuielile sunt cu mult mai mari decât banii primiți sau calamitățile naturale le sunt potrivnice, oamenii nu renunță și se ocupă, an de an, de cultivarea terenurilor și creșterea animalelor.

Revenind la investiiţile în infrastructură primarul Liţoiu spune că “Ministerul Dezvoltării Rurale a alocat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală comunei Zătreni fonduri în valoare de 3.033.881 lei pentru anveloparea școlii Zătreni și pentru extindere canalizare în satele Valea Văleni, Ciortești, Zătreni, Manicea și Butanu. La şcoală suntem în plină lucrarea de anvelopare iar la Canalizare aşteptăm ultimul aviz pentru a încheia licitaţia lucrărilor. Da, aşa e, cu această etapă vom avea apă şi canal în toată localitatea. În prezent am finalizat repararea a 11 km de drumuri care au fost distruse de calamităţi. Şi se lucrează din plin la şantierul BRUA”, spune primarul Liţoiu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *