Despre cum a reușit Primăria Slatioara să facă dintr-un platou pustiu, unul din cartierele economice ale localității

De zeci de ani platoul de la Slătioara, un imens câmp care se întinde aproape de granița județului, era doar un punct de unde se vedea frumos panorama Munților Parâng. În schimb acest platou nu aducea plusvaloare localității.

Administrația Romcescu a luat o decizie îndrăzneață, o provocare, a intuit potențialul acestui teren și a gândit astfel un proiect amplu prin care acest platou să fie perimterizat, în așa măsură încât să se dezvolte aici inima economică a localității.

”mai ales că veneau investitori care ar fi dorit să dezvolte aici afaceri și întrebau unde îi putem ghida, astfel încât să aibă și utilități și acces direct spre drumul național. Așa a pornit la drum această investiție. Și uite că deja se conturează o zonă curată, o zonă economică a Slătioarei, riverană drumului național 67”, a precizat primarul Sorin Romcescu, primar care a primit un nou mandat la alegerile din 27 septembrie

Unul dintre cele mai întinse platouri subalpine din Vâlcea, se întinde pe o suprafaţă destul de mare în comuna Slătioara, la marginea de vest a judeţului, oferind o panoramă de excepţie culmilor sudice ale Munţilor Căpăţânii. Dar şi spre Măgura Slătioarei spre sud-est.

Aici, Primăria Slătioara a demarat în urmă cu patru ani, un amplu proiect de punere în valoare a acestui teren, mizând pe investiţii publice şi private, prin care să mute efectiv aici polul de dezvoltare. În 2019, lucrurile au prins contur. Astfel, lângă livada experimentală de meri, au demarat lucrările unui dispensar medical modern, un centru medical dotat cu aparatură de performanţă, fiind prima investiţie publică.

Astfel, pe lângă investițiile publice, au luat amploare și cele private. Acest lucru se datorează faptului că investitorii au găsit infrastructură, utilități și servicii de bună calitate, dar și facilități fiscale, astfel că, în acest moment, pe platoul Milostea sunt concesionate 15 loturi de teren și 6 investiții sunt deja în lucru.

Potrivit primarului Sorin Romcescu ”platoul de la Milostea a început să se dezvolte, urmând ca în câţiva ani, aici să se multe polul economic de dezvoltare al comunei. Aici, se lucrează la dispensarul medical, aici urmează să fie construite pensiuni dar şi alte mici afaceri care să genereze locuri de muncă. Nu în ultimul rând trebuie menţionată şi investiţia în platforma de gunoi de grajd, care va deservi curând fermele agro-zootehnice din localitate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *