Deși nemulțumit de previziunile bugetare, Toma Peștereanu spune că vor continua toate proeictele din Costești

Comuna Costeși are mai multe proiecte pe acest an, chiar dacă, edilul spune că previziunile bugetare se anunță dezastruoase pentru localitate.

”Din cifrele preliminare pe care le-am putut analiza, vreau să spun că sunt complet bulversat, nu prea am înțeles care este formula de calcul, de ce lucrări cu populație similară și o structură social economică asemănătoare au variațiuni atât de mari la alocarile pentru echilibrare”, spune primarul Toma Peștereanu.

Cu toate acestea, Peștereanu spune că și în acest an vor continua lucrările pentru a aduce nivelul comunei la standarde europene și pentru a pregăti atestarea ca stațiune.

”Prin Compania Națională de Investiții avem proiectul care vizează înfiintarea unui complex sportiv, avem toate avizele luate, a, depus studiul de fezabilitate si așteptăm sa vedem dacă ni se aprobă. Vrem ca zona Stogu să fie un punct cultural, sportiv și artistic. Un punct cu mai multe obiective așadar”, menționează edilul.

Un alt proiect important pentru Costești vizează introducerea gazelor naturale, un proeict comun, realizat în parteneriat cu Bărbăteștiu și Stoenești.  Acest proiect, spune Peștereanu este fundamental pentru dezvoltarea localității, unde funcționează mai multe instituții publice, instituții de cultură, așezăminte sociale și monahale și o mare aglomerație de locuințe.

”Mai avem un proeict care vizează amenajarea drum interes local punctul Anghel, este în faza de evaluare a ofertelor. Pe 21 feb se deschid ofertele la licitație în privința alunecării de teren.  Dacă vorbim de calamități, avem probleme cu pârâul Costești, în urma inundațiilor s-au înregistrat pagube însemnate în zonele: Băi, dc 150B care e distrus, trebuie să se intervină de urgenta, altfel se taie legatura cu satul Pietreni. De asemenea, în zona Linca o porțiune de 70 m de drum se distruge anual, din 2016. La stația de epurare tot timpul se inunda drumul de acces. Aproximativ  250 m de ulita Bologa-Capra, e distrus. Am  făcut adrese către SEGA sa aducă un utilaj sa refacă albia pentru protecția drumului în zona La Băi”, a mai adăugat Toma Peștereanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *