Deși a fost un an greu, Băile Olănești ocupă din punct de vedere economic, a zecea poziție în județ

Al doilea an de pandemie a afectat turismul vâlcean, anul 2021 chiar dacă a fost mai bun decât precedentul, nu a adus rezultatele pe care autoritățile și operatorii de turism îl așteptau.

”Noi trăim din turism. Este singura noastră resursă, alta nu avem. Trăim din ce reușesc agenții economici, operatorii de turism, un buget care depinde în totalitate de acest domeniu. Iar, turismul a fost lovit năucitor de pandemie. Anul 2020 a fost unul în care abia s-a respirat în stațiune. Anul 2021 a fost o revenire. Dar nu cum era înainte de pandemie. Este greu, sperăm ca anul 2022 să vină cu această speranță, a întregii lumi, că nenorocirea s-a dus”, spune primarul Sorin Vasilache.

Acesta îi felicită pe operatorii de turism, pe hotelieri, pe cei care în acești doi ani s-au străduit să-și mențină afacerile, să păstreze locurile de muncă.

Stațiunea Băile Olănești a avut totuși turiști de sărbători, respectând-se toate restricțiile impuse de pandemie.

În acest timp s-a investit în Olănești. Atât municipalitatea, cât și agenții privați au modernizat, au construit, au reabilitat zonele hoteliere, au diversificat oferta, urmând ca în acest an, stațiunea să ofere și alte posibilități de petrece a timpului liber și a vacanțelor pentru cei care urmează să sosească aici.

Se contruiește în toate punctele stațiunii, se ridică complexe noi spre Comanca, orașul va spori în acest an, numărul locurilor de cazare.

Totodată se lucrează și la un nou drum de legătură cu comuna Muereasca, un drum care să scurteze astfel distanțele între zonele cu patrimoniu turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *