Deși a fost un an dificil, proiectele de dezvoltare a comunei Frâncești au continuat, susține Daniel Paraschiv

Pentru Daniel Paraschiv, anul 2023 a fost un an dificil dar proiectele de dezvoltare a localității au mers înainte.

”Am venit după doi ani de pandemie, în care s-au depus proiecte și în care era nevoie de investiții. Un an dificil care se încheie dificil cu această ordonanță a austerității dar, din fericire am reușit să continuăm proiectele de asfaltare și să începem implementarea rețelei de canalizare”

Drumul care se apropie de finalizare este  Strada Șogărăscu. Alte trei drumuri ar urma să fie reabilitate, fiind vorba de trei drumuri care mereu sunt afectate de ploi – Valea Râului, Șorliță și Valea Ponorului. Precum și drumul Viișoara care trebuie refăcut.

Alimentarea cu apă în Mănăilești și Genuneni alte proiecte vitale pentru Frâncești,

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, a început construcția unui modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc.. În prezent, dat fiiind bugetul de austeritate al CNI, echipa de constructori s-a mutat spre Sala Polivalentă, pe care dorește să o finalizeze în timp util.

Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR, POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Prin PNRR au fost obținute fonduri pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de infromatică, cabinete etc. Iar pe componenta 10 s-a aprobat reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a trei clădiri, fiind vorba de cele două grădinițe din Coșani și Genuneni precum și a sediului poliției din comună care vor fi implementate în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *