Deputatul Vasile Cocoş şi-a onorat o promisiune de suflet faţă de elevii Colegiului Constantin Brâncoveanu

Cei care au reprezentat Vâlcea la olimpiadele naţionale şi învaţă la Colegiul Constantin Brâncoveanu din Horezu au vizitat recent Palatul Parlamentului alături de profesoara Vetuţa Ciocan, consilier judeţean. I-au însoţit Vasile Cocoş, senatorul Bogdan Matei şi deputaţii Eugen Neaţă şi Ştefan Ovidiu Popa.

Deputatul Vasile Cocoş le-a explicat tinerilor cum funcţionează un proces legislativ, cum funcţionează cele două camere, cum ajunge să devină lege, o iniţiativă parlamentară.

“În ultimii ani poate argumentat sau poate mai puţin argumentat în opinia publică, imaginea Parlamentului nu este una strălucită, de aceea încercăm să propunem obiectiv tinerei generaţii o imaginea la faţa locului, să ia contact direct cu fabrica de legi, să vadă că într-un stat democratic, rolul parlamentului este fundamental, că el reprezintă de fapt vocea poporului. Am promis tinerilor că această excursie îi va ajuta să înţeleagă altfel rolul instituţiilor publice din România”, a precizat Vasile Cocoş.

Acesta i-a felicitat încăo dată pe elevii liceului hurezean, dorindu-le succes în carierele pe care le vor asuma, spunând să nu ignore totuşi ideea de a studia în ţara noastră sau dacă nu, măcar după terminarea studiile universitare să se orienteze pentru a profesa în România, unde să contribuie la dezvoltare şi performantele acestei ţări.

“Nu pot să nu mă declar plăcut surpins de perfomanţele Mariei Alexandru, elevă care deşi s-a născut şi a trăit în Italia până acum recent, venită în ţară, la liceul nostru, a obţinut un premiu la Olimpiada de Istorie. Adică la istoria noastră pe care acest elev a dovedid nu numai că o cunoaşte ci nu a pierdut contactul cu ţara ei natală”, a mai spus deputatul Vasile Cocoş.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *