Deputatul Vasile Cocoş a susţinut în faţa delegaţiei FMI măsurile luate de România pentru a deveni un stat puternic

„În cadrul Comisiei de Buget, Finante, Banci din cadrul Camerei Deputatilor, am participat la intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International ( FMI ) condusa de domnul Jaewoo Lee – seful misiunii FMI. Cu aceasta ocazie am luat cuvantul si am aratat ca Guvernul Romaniei condus de Viorica Dancila a luat toate masurile pentru Romania sa devina un stat modern si puternic in Europa. România a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, tendință care, potrivit prognozelor, va continua în următorii ani. Pentru 2019, avansul economic este estimat la 5,5% din PIB, în condițiile unui an agricol normal şi ale redresării sectorului serviciilor şi investițiilor, iar în 2020, creșterea economică este estimată la 5,7%”, spune deputatul Vasile Cocoş

O echipă a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de sud-coreeanul Jaewoo Lee, a început o vizită de două săptămâni în România, pentru a face o analiză a economiei româneşti, a anunţat, luni, FMI.

O echipă a FMI condusă de Jaewoo Lee a efectuat o vizită de două săptămâni în Bucureşti pentru a efectua analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de consultare pe Articolul IV. Echipa a discutat cele mai noi evoluţii economice şi politice cu autorităţile din România. Reprezentanţii FMI au avut întâlniri cu oficiali din Ministerul Finanţelor, Banca Centrală şi alte instituţii ale statului. În plus, ei au avut întâlniri şi cu reprezentanţi ai sectorului privat şi cu organzaţii non-guvernamentale.

Echipa şi-a prezentat concluziile la finalul vizitei, în cadrul unei conferinţă de presă.

Birou de Presă al deputatului PSD, Vasile Cocoş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *