Deputatul USR Marian Lazăr a încercat să medieze conflictul de la Râmnic dintre ziariști și „impostori”

Parlamentarul USR Marian Lazăr a încercat vineri să medieze conflictul recent apărut în spațiul public local între jurnaliști și o formă asociativă dubioasă, care se erijează în a fi o organizație a presei.

La această dezbatere au participat jurnaliștii vâlceni Marielena Popa, Anemona Tănase, Vasile Căprescu, Crişu Popescu, Magdalena Popescu, Adrian Pană, Liviu Popescu, Valeria Tănase, Claudia Popa și Daniela Ştefănescu. Pe de o parte. De cealaltă parte, au participat fostul arbitru de fotbal Nae Dinescu, fostul primar condamnat pentru corupţie, Emilian Frâncu, scriitorul Nelu Barbu. Aceștia din urmă au venit să apere statutul UZPR, impostorii prezenţi în număr de 80% în această uniune și pensiile speciale, adică mufarea la banul public a acestei organizații suspecte de a fi o uriaşă escrocherie.

Jurnaliștii vâlceni care trăiesc din munca de presă au reclamat criteriile dubioase ale intrării în această organizație şi faptul că singura motivație a celor care au îngroșat rândurile UZPR (având fie puține tangenţe cu presa, fie deloc) a fost „jefuirea” bugetului statului cu o pensie specială, care înseamnă 50 de procente din pensia de bază.

Din păcate, fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, cel care a fost prins cu șpagă chiar la sediul unei televiziuni locale, a încercat să devieze discuțiile, să abată atenţia de la impostură și să minimalizeze problemele menționate.

Jurnaliștii vâlceni au cerut lucruri simple. În UZPR să intre doar oameni care trăiesc din munca de presă, fie angajați în redacții, fie care prestează activitate de presă pentru o instituție media, şi pentru care să reiasă că s-au plătit contribuții la stat. Stagiul minim de muncă în presă să fie de 15 ani. Aceștia au cerut îndepărtarea din UZPR a impostorilor, având în vedere că, la Vâlcea, din 81 de membri UZPR, maximum 20 sunt sau au fost jurnaliști.

Din păcate, această pseudo organizaţie și-a apărat cu dinții statutul și criteriile de aderare, în consecință, este nevoie de parchete, DNA, DGA și alte organisme care să verifice acest ONG mufat la banul public. Pentru că este posibil ca bugetul statului să fie jefuit de oameni care nu au niciun merit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *