Deputatul Romeo Rădulescu a devenit donator de celule stem

Deputatul social-democrat Romeo Rădulescu s-a înscris pentru a deveni donator de celule stem, el declarându-se “profund impresionat” de drama copiilor bolnavi de leucemie.

“Am fost sâmbătă la un eveniment dedicat donatorilor de celule stem. Drama copiilor bolnavi de leucemie este una care nu poate să nu te sensibilizeze şi nu am stat pe gânduri. Da, mă număr printre cei care au ales să ofere o şansă acestor copii care au dreptul la o copilărie normală, la o adolescenţă, la studii, la viaţă. Sunt zeci de copii bolnavi de leucemie în spitalele din România. Invit pe toţi oamenii să devină donatori de celule stem. Joi îmi voi face analizele şi apoi urmează să fiu contactat pentru a merge un astfel de centru”, a declarat luni, pentru Agerpres, Romeo Rădulescu.

Donatorii de celule stem sunt persoane sănătoase cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care sunt înscrise în baza de date a donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice a Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

La înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice persoana trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. Celulele stem hematopoietice sunt folosite în tratarea şi vindecarea unor afecţiuni precum leucemia sau a altor cancere ale sângelui, boli autoimune sau boli metabolice ereditare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *