Deputatul Eugen Neaţă cere guvernului să se implice în situaţia românilor din China

Pentru că în această vâltoare de informaţii despre virusul care se extinde zi de zi în China, este un adevăr că nu am auzit nimic dinspre Ministerul Român de Externe. O opinie cu privire situaţia românilor din China. Dacă există o celulă de criză, dacă avem o linie directă cu Ambasada noastră de acolo, dacă avem români în Wuhan. Dacă se impune aducerea, consultarea sau tratament pentru aceştia.

Azi ascultam la un pub, un program italian de ştiri şi prima informaţie se referea la podul aerian pe care Italia îl face pentru a-şi extrage cetăţenii din China.  La noi nu există aşa ceva. 

Aşadar este de salutat poziţia deputatului vâlcean, Eugen Neaţă, în această chestiune.

„Guvernul liberal bântuie prin Parlamentul României în loc să guverneze în situația de criză internațională în care se află întreaga omenire. La porțile României bate o amenințare medicală de dimensiuni apocaliptice.

Omenirea însăși nu are încă un leac pentru stoparea acestui pericol medical. Majoritatea țărilor lumii au însă guverne pregătite să organizeze poduri aeriene de recuperare a propriilor cetățeni din zonele cu pericol mare de expunere la coronavirus. Statele Unite ale Americii organizează poduri aeriene de extragere a americanilor aflați în epicentrul de acțiune a coronavirusului, orașul Wuhan și regiunea Hubei din China.

Premierul României își plimbă guvernul prin Parlamentul României preocupat mai degrabă de voturile românilor și mai puțin de viața lor, în cel mai direct înțeles al cuvântului viață. Coronavirusul ucide și mai nimic nu pare să-l oprească să intre în România. Ieri, un grup de câteva zeci de tineri din Mioveni care veneau din China a fost lăsat să plece de pe Otopeni după un sumar control medical, deși se știe că efectul expunerii la virus apare abia după două zile de la contact!

La fel la Cluj și cine mai știe pe unde. Nu am auzit de o celulă de criză dedicată recupererii cetățenilor români din zonele cu mare expunere la coronavirus. În trecutul apropiat, țara noastră și-a extras cetățenii aflați în zonele calde ale confruntărilor din Orient și a făcut-o cu mare promptitudine și cu evitarea pierderii de vieți omenești, organizând convoaie prin deșert și poduri aeriene sofisticate.

Instituțiile românești se pricep să realizeze asemenea operațiuni de mare amploare. Le lipsește comanda guvernamentală și liberalii folosesc guvernarea pentru interese din ce în ce mai subțiri și mai personale, după principiul Țara arde și baba se piaptănă!”

Eugen Neaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *