Deputații Eugen Neață și Daniela Oteșanu au propus o inițiativă legislativă care sprijină mediul de afaceri

Deputații Partidului Social Democrat Vâlcea, Eugen Neață și Daniela Oteșanu sprijină mediul de afaceri, în sensul că, au depus o inițiativă legislativă care ar permite o simplificare a distribuirii dividentelor în timpul anului, procedură care ar fi extreme de binevenită pentru oamenii de afaceri.

 

Titlul proiectului de act normativ: „Lege privind modificarea şi completarea art. 19 alin. (3) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, art. 67, art. 117^2, art. 272^1 și art. 272 alin. 1 lit. b și lit. c din Legea nr. 31/1990 privind societăţile și art. 31 și art. 113 din Legea nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei”.

Deputații au argumentat că, ”…Având în vedere necesitatea îmbunătăţirii cadrului legislativ la propunerea unui număr important de întreprinzători, se impune o modificare legislativă care să permită repartizarea unei cote de 1/2 din profitul realizat trimestrial sub formă de dividende în cursul exerciţiului financiar.
Această măsură va duce la încasări din impozitul pe dividende în cursul anului fiscal şi va da posibilitatea întreprinzătorului de a beneficia de rezultatul muncii prestate pe parcursul anului fiscal.
Proiectul de lege realizează, în primul rând, o claritate a dispoziţiilor privitoare la operaţiunile de distribuire a profitului realizat de societăți în timpul anului, actualmente distribuirea dividendelor fiind efectuată după aprobarea situațiilor financiare anuale, iar procedura nu este prevăzută în mod clar și neechivoc, fiind inclusă în texte de lege separate, unele dintre ele contradictorii sau cu conţinut normativ similar ori chiar identic.
Aşadar, adoptarea acestui proiect de lege simplifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind astfel în sprijinul mediului de afaceri, care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător şi suplu cu privire la distribuirea dividendelor și în timpul anului, urmând ca regularizarea profitului să se efectueze la finalul anului, prin situațiile financiare anuale.”

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *