Depozitul Ecologic de la Roești capătă deja contur

Lucrarile la Depozitul Ecologic de Deșeuri evoluează foarte bine, chiar dacă vremea a fost una nefavorabilă, echipele de constructori au fost în lucrare. Deja conturul depozitului este realizat, materialele geotextile au fost întinse, se lucrează la taluzarea gropii. Dar și la căile de acces.

Două clădiri administrative au fost ridicate urmează o a treia. Sunt șanse foarte mari ca în această vară depozitul să fie finalizat.

Lucrarea este una de extremă urgență pentru județul Vâlcea, pentru majoritatea localităților care se confruntă cu lipsa unui depozit de deșeuri, companiile care se ocupă de colectarea acestuia ducându-l în alte județe.

Totodată acest obiectiv este unul important pentru comuna Roești care va câștiga foarte mult în urma acestei investiții, prin taxele la buget, prin locuri de muncă, printr-o dezvoltare pe orizonatală a economiei locale.

Această investitie reprezinta ultima parte, dintr-un proiect de mare anvergura, pentru care Consiliul Judetean Valcea a obtinut o finantare europeana de cca. 30 de milioane euro (fara TVA).

Investitia este alcatuita din trei mari componente care dau si denumirea acestui proiect: Centrul de management integrat al deseurilor (CMID) din comuna Roesti, Judetul Valcea, iar acestea sunt:

  • Depozit ecologic conform ce va avea o capacitate de 265.000 mc;
  • Statie de sortare: 10.180 to/an/schimb;
  • Statie de tratare mecanobiologică: 34.070 to/an/schimb.

Durata contractului este de 18 luni, reprezentand 6 luni proiectare si 12 luni executie lucrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *