Declaraţie politică

 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, că României îi revine o cotă obligatorie de 4.464 de refugiaţi, informează B1 TV. Conform acestei propuneri, România ar urma să primească 604 imigranţi din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria, din cei 160.000 care vor fi împărţiţi în ţările Uniunii Europene, a mai precizat Jean-Claude Juncker.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferinţe că poziţia oficială a României în cadrul Uniunii Europene este aceea de susţinere a cotelor voluntare, nu obligatorii, în privinţa redistribuirii imigranţilor, iar România poate primi doar 1.785 de locuri, şi nu mai mult.

Organizaţia judeţeană Vâlcea a Partidului România Unită consideră că nimeni nu are dreptul să dicteze României pe cine să primească pe teritoriul ei, cu atât mai puţin să fixeze un număr de cetăţeni nemembri UE pe care ţara noastră să-i adăpostească. Calculele lui Jean Claude Juncker nu au niciun suport logic sau legal. România nu s-a obligat la aderarea în UE să primească refugiaţi sau imigranţi. România nu a încurajat războaiele din Asia şi Africa nici vânzând armament ţărilor combatante şi nici încurajând politic vreuna din fracţiuni. Deci, nu putem fi obligaţi să suportăm costurile unor conflicte din care au câştigat bani alte ţări! Nu putem şi nu vrem să primim niciun azilant! Nu avem capacitatea să cazăm studenţii noştri, adică intelectualitatea tânără din România, dar Uniunea Europeană vrea să ne oblige să dăm cazare şi masă unor oameni care nu au ce căuta în România. De exemplu, populaţia din judeţul Vâlcea este majoritar împotriva acestui demers, iar ieşirile preşedintelui ţării şi ale premierului sunt împotriva Constituţiei. Mai mult, PRU consideră că România este obligată să-şi protejeze mai clar graniţele. Uniunea Europeană ne-a impus să nu îi primim pe fraţii noştri de limbă din Republica Moldova şi să nu îi lăsăm să intre în UE, iar acum domnul Juncker vrea să ne bage pe gât câteva mii de musulmani şi africani! Asta este o mojicie politică şi o  lipsă clară de respect pentru poporul român!

Ec. Florin Brăgău

Preşedinte PRU Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *