Decizia Istorică pentru Vâlcea! Cel mai important drum al Nordului (cel mai vechi din România) va fi preluat de Consiliul Judeţean

Cel mai vechi drum din România, Drumul Naţional  7D, o eroare în actele rutiere care trenează de mai bine de 10 ani, un drum care traversează istoria şi timpul, dar totodată poate cea mai frumoasă depresiune montană a ţării, locul unde s-a născut Ţara Românească, locul unde munţii înconjoară “cetatea” care a dat dinastia Basarbilor, locul unde Posada a încheiat pentru totdeauna visul de expansiune al regatului maghiar, deci drumul romanilor, drumul cruciaţilor, drumul mătăsii, drum care lega Europa Apuseană de Orient, acest drum care are peste 2000 de ani,  astăzi înscrie cea mai importantă dată din istoria sa…

După ce a fost abandonat de istorie în urmă cu trei secole, odată cu construcţia Văii Oltului (DN 7), ajungând azi, un oarecare drum de pământ care taie ca o aortă Ţara Loviştei, 5 comune depinzând de el, acest drum primeşte în sfârşit o paternitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a gândit că acest drum trebuie să redevină acel drum care a legat secole românii de ambele părţi ale munţilor şi a realizat că singura modalitate prin care acest drum poate fi redat turismului, tranzitului de mărfuri, traficului rutier, redat României moderne, ar fi preluarea în administrare proprie. Un pas uriaş care odată realizat va schimba radical soarta celei mai frumoase depresiuni din România.

Zece mii de oameni, primarii din Loviştea au deschis în urmă cu 3 luni un dialog cu preşedintele CJ Vâlcea iar Rădulescu a fost receptiv. S-a deplasat de mai multe ori în zonă şi a spus categoric că va căuta soluţia astfel încât acest drum să fie salvat şi el la rândul lui să salveze această parte de judeţ.

Primarul din Perişani nu a ezitat să declare că preşedintele Rădulescu va fi cetăţean de onoare cel puţin al comunei sale dacă demersurile acestuia vor avea succes.

“Astăzi am revenit în Ţara Loviştei! M-am întâlnit cu primarii din Perişani, Titeşti, Boişoara şi Câineni şi am predat personal conducerii CNAIR Regionala Craiova – CEREREA PRIN CARE DORIM Să DECLANŞĂM PROCEDURILE DE PRELUARE A DN7 D SI TRANSFORMAREA IN DRUM JUDETEAN! Am pornit aşadar alături de colegii mei primari pe un drum lung şi la propriu şi la figurat! Sunt încrezător că împreună vom reuşi să modernizăm acest drum vital pentru lovişteni şi pentru dezvoltarea economică a zonei! Ne dorim ca procedurile legale să nu dureze prea mult şi am discutat alături de colegii de la RAJDP despre modul cum vom acţiona atunci când drumul devine judetean! CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU ŞI ALĂTURI DE OAMENI VOM REUSI! Ne ţinem de cuvânt şi alături de primari şi administraţiile locale construim pentru vâlceni în logica binelui!”, a precizat Rădulescu.

Pentru început, a mai adăugat Rădulescu, odată preluat de CJ, se va trece la reabilitarea directă a punctelor cu probleme, în acest sens, preşedinte CJ Vâlcea a cerut specialiştilor să identifice de urgenţă punctele care au nevoie de consolidare.

Liviu POPESCU

4 comments

 • Petresc Valentina

  Slava cerului! Inca un pas, pentru un trai decent, circulatie decenta, dezvoltarea zonei si a intregii tari.
  Felicitari initiatorilor si Bunul Dumnezeu sa va ajute, sa puneti in practica ideea!
  Toate cele bune tuturor!

  Cu stima,
  Valentina Petresc

 • O angajare, dominata de bine, cu- n scop benefic ptr. LOVISTENI, ROMANI,ptr. ROMANIA,poate aduce multumire, satisfactie!
  Prin consecventa, implicare este posibila
  modernizarea Dj7D!
  Doamne ajuta!

 • Sitoianu F

  O decizie înțeleapta așteptata de ani buni.
  Felicit persoanele cu inițiativa și așteptăm cu nerăbdare transformarea lui intr-un drum bun de circulat.
  Va doresc mult succes!!!

 • Titu Ion

  Ce ideie minunata;bravo initiatorilor si succes !! Ca sa salvezi,,sa reabilitezi si sa redai localnicilor un crampei de istorie este mai mult decat demn pentru niste conducatori,alesi de oamenii ce vor beneficia de acest drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *