De Sf. Ilie, Sărbătoarea fiilor satului Bocșa – Măciuca

Dragi bocșari ,dragi măciuceni,

 

Sâmbătă in Ziua de Sf. Ilie, zeci de fii ai Satului Bocșa răspânditi care pe unde, sunteți invitați la sărbătoarea de acum traditională “FIII SATULUI BOCŞA”. Sâmbătă, 20 iulie, să ne adunăm cu toții acasă, să cinstim locul unde ne-am născut și am copilărit. Chiar dacă unii veți găsi poarta casei închisă și în prag nu va mai așteapta nimeni, veniți dragi consăteni în această zi duhovnicească să ne bucurăm de clipa revederii și rememorării. Să aduceți un prinos de recunoștiință acestor locuri minunate unde ați văzut lumina zilei. Satul Bocșa, cel mai vechi sat al Comunei Măciuca; pentru că întâi a fost Satul Bocșa, apoi au venit dealurile de la Magurasau de la Lisandrel, Valea Cernei sau Troița de la Marcoaia sau ceva mai departe Munții Parâng toate străjuind ca într-un amfiteatru să păzească parcă frumusețea satului. Satul Bocșa nu mai este satul de acum 50 de ani, locuitorii săi trăiesc cu bucurii și necazuri, dar veți găsi un sat modernizat cu asfalt, apa curentă, dar și cu sperantacamaineva fi mai bine,cu nadejdea in Dumnezeufara de care nimic nu se poate.

Dragi bocșari, oriunde v-ați afla lăsați pentru o zi activitatea și veniți în vatra strămoșească, natală, la Cordun, în curtea fostei școli generale să retrăiți copilăria, adolescența, să ne întâlnim cu eternitatea pentru că veșnicia s-a născut aici, în Satul Bocșa.

Vor fi bucuroși să vă întâmpine primarul Comunei Măciuca, Mugur Mărcoianu, viceprimarul Viorel Rafailă, preotul paroh Constantin Gheorghe, reprezentanți ai Consiliului Local Măciuca, dar și initiatorii acestei sărbători: Ion Mărcoianu, Emil Mărcoianu, Viorica Catană Neghină, Marin Nelu Bădescu, Dan Mișcoci, Dan șiLaurențiu Nițu.

 

Cu dragoste pentru bocșari și nu numai, organizatorii vă așteaptă!

BOCŞA – COMUNA MĂCIUCA, in luna lui cuptor, 20 de Sf.Ilie, anul 2019

 

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *