De sărbători, la Mălaia se caută cu disperare locuri de cazare pentru sărbători

A pătruns în topul turistic al Vâlcii, direct printre primele stațiuni și este considerată noul El Dorado al investițiilor în turism. Aceasta este Mălaia, de departe o bijuterie pe Valea Lotrului, considerată țara cascadelor, a cheilor, a munților. O localitate care încă dinainte de 1989 era urbanizată, fiind considerată și atunci și acum drept una din cele mai bogate comune vâlcene.

Localitatea Mălaia are peste tot obiective turistice, este un arhipeleag de frumos cu lacuri, munți, pâraie, chei, arhitectura unică aici, este de departe una din cele mai căutate destinații rurale din România care se luptă pentru primul loc cu localitatea Colibița.

La această oră sunt 8 noi structuri de cazare în construcție, alte două au fost inaugurate în acest an, toate se adaugă celor peste 20 de pensiuni care funcționează pe raza localității. De sărbători, Mălaia este sold out, nu mai sunt locuri de cazare sau sunt foarte greu de găsit.

Primăria Mălaia a investit enorm în infrastructura de drumuri și acum întreprinde demersuri pentru a implementa proiecte pe energie verde. Ambele cămine culturale sunt propuse pe PNRR, proiecte care vizează reabilitare termo-energetică. Prim AFM, sunt depuse școlile și grădinița, cu pompe de căldură.

Recent dispensarul a fost complet reabilitat și dotat cu aparatură medicală.

Așadar Mălaia se prezintă ca o localitate europeană, una model, demonstrând că a fost pe drept cuvânt și argumentat stațiune turistică de interes local.

Anul 2022 a adus Vâlcii a opta stațiune turistică, atestarea drept stațiune de interes local a comunei Mălaia,  potrivit demersurilor începute în vara anului 2021, astfel localitatea de pe valea Lotrului completează toată această vale care, devine oficial a doua vale complet turistica după Valea Prahovei.

Mălaia este o comună binecuvântată cu astfel de peisaje, pentru care turiști din toate colțurile țării, fac drumuri să le poată admira. De la măreția Petrimanului, la spendidele Chei ale Latoriței, Mălaia rămâne un arhipeleag de comori. Iar printre ele se află cascada Scoruș, considerată a fi cea mai înaltă din România.

”Da, foarte mulți turiști din Moldova, din Ardeal, din Constanța. Vin din toată țara pentru a admira nu doar Cascada Scoruș. Aici am amenajat o parcare și ușor zona se va dezvolta. Dar turiștii vin pentru toată Mălaia. Pe care o avem de azi stațiune montană. Sunt multe de făcut aici. Vrem să amenajăm pe Transalpina o zonă civilizată de comerț, vrem să investim în tot ce înseamnă infrastructură aici, la Mălaia”, mai adaugă spune primarul Gheorghe Dinculescu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *