De sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la Bunești s-a sfințit o troiță

Satul Titireci al comunei Bunești a trăit astăzi momente de mare sărbătoare prilejuite de sfinţirea unei troiţe ridicate de un nou localnic, Mădălin Toma. Evenimentul a avut loc chiar de 1 octombrie, dată când pentru toți creștinii ortodocși sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului. Este evenimentul prăznuit de Biserică spre a ne aminti de Maica Domnului.

Astăzi, Mădălin Toma a avut milostenia de a sfinți  troița, în ceas de sărbătoare, onorat de un numar de patru preoți, dar și de prezența primarului Viorel Radi.

Astfel, părinții Cătălin Sandu, Adrian Geană, Grigorie Giura și Nicolae Văduva au ținut slujba de binecuvântare și au sfințit lăcașul de cult în prezența a peste 50 de enoriași. În mijlocul oamenilor, primarul Viorel Radi a relatat faptul că este bucuros de acest eveniment și de faptul că, Mădălin Toma desi nu este de-al locului, a avut această inițiativă, dând un exemplu de milostenie și bunătate.

La rândul său, Mădălin Toma stabilit în satul Titireci, venit din București, a vorbit oamenilor despre marea sărbătoare de la 1 octombrie. ”Este vorba de arătarea Maicii Domnului care a avut loc în Biserica din Vlaherne. Maica Domnului a apărut la primele ore ale dimineții, la ora 4:00, înaintea poporului care se ruga pentru salvarea cetății asediate. Maica Sfântă a ținut Sfântul Acoperământ peste capetele credincioșilor și s-a rugat împreună cu aceștia cu ochii în lacrimi. După aceea, Maica Domnului a fost înconjurată de apostoli, sfinți și mucenici. Acest eveniment ne amintește că Maica Domnului este alături de noi în momentele grele ale vieții dacă știm să ne rugăm.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *