De la ultimul loc, la începutul verii, Vâlcea încheie sezonul estival cu peste 1.300 de cazuri

Exact ce am prevăzut noi, în urmă cu două luni jumătate, faptul că Vâlcea nu va fi ferit de valul pandemiei, din păcate s-a întâmplat.

Până la începutil lunii mai, judeţul nostru era cel mai sigur judeţ din România, din punct de vedere al infectării cu noul Coronavirus, dar asta se datora atât regimului sever, de internări pe care îl impusese conducerea Spitalului Judeţean din Râmnic dar mai ales şi faptului că sectorul turistic în Vâlcea fusese complet blocat.

Se ştie însă că judeţul nostru se numără printre cele 5 judeţe tranzitate turistic în fiecare vară şi lucrurile nu aveau cum să rămână aşa.

La începutul verii în schimb primele focare au fost centrele pentru vârstinici, cele care au scos Vâlcea din zona sigură a pandemiei. După, nu a mai fost decât un pas ca virusul să devină unul intracomunitar.

La această oră Vâlcea numără peste 1.300 de cazuri, virusul circulă liber şi doar normele de autoprotecţie şi igienă pot să ţină creşterea pandemiei sub control.

Aşadar Vâlcea se află în linia judeţelor turistice ale României, alături de Constanţa cu 1872 de cazuri, Maramureş cu 1.340 cazuri, Alba 1.210. O situaţie mult mai bună decât Suceava, Braşov sau Prahova unde sunt peste 4000 sau chiar 5000 de cazuri.

Odată cu încheierea sezonului turistic de vară, nu putem spera decât ca din luna octombrie, dinamică pandemiei la noi în judeţ să revină la parametrii reduşi de creştere, o stabilizare a graficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *