De la “Revoluţia pentru Salam” la “Revoluţie pentru Jusţiţie”, un documentar impecabil al celor de la Recorder

Am urmărit în aceste zile un documentar extrem de util şi foarte complet despre cei 30 de ani de democraţie românească.

Un material didactic ilustrat şi argumentat, cred eu, că ar fi foarte bine dacă ar fi distribuit în şcoli, acolo unde la istorie, nu cred că există o pledoarie corectă despre ceea ce s-a întâmplat cu România după 22 decembrie 1989.

Un material în care se pot vedea eşecurile, succesele, câte am ratat ca ţară, cum a reuşit Iliescu să câştige alegerile în 3 rânduri, cum s-a ales praful de industria românească, care au fost rădăcinile marilor magnaţi ai zilei – Vântu, Cataramă, etc, cum a evoluat economia de la bişniţă la multianţionale, speranţele în CDR şi în Băsescu, eşecurile sau limitele justiţiei, naşterea generaţiei Z.

Un material unde Stolojan, Ponta, Năstase, Liiceanu, Văcăroiu, CT Popescu analizează această istorie atât de diversă şi convulsivă din ultimii 30 de ani. O evoluţie de la Revoluţia pentru Salam la Revoluţia pentru Justiţie.

Sunt 3 ore unde este descrisă geneza României democratice, de la Democraţia Originală şi falimentară a lui Iliescu, la băsism şi ulterior mişcările Haştag, generate de ordonanţele şi politicenii Second Hand promovaţi de Liviu Dragnea.

Felicitări celor de la Recorder pentru un astfel de material, de departe cel mai amplu şi cel mai complet studiu despre evoluţia societăţii româneşti.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *