De la comuna fără poduri, azi, Olanu a ajuns comuna cu cele mai multe poduri peste Trepteanca

Olanu are o infrastructură pusă la punct, râul Trepeanca devenind deja celebru pentru cele 3 poduri care la prima vedere par destul de apropiate, numai că ele asigură traficul spre trei axe, Stoileşti, Judeţul Olt şi centrul comunei Olanu.

De altfel comuna Olanu este scurtătura spre vecinii din Olt, ani întregi, din păcate traficul se făcea direct prin cursul apei, ceea ce era extrem de dificil în timpul anotimpurilor ploioase, dacă nu chiar o întreagă aventură, multe maşini fiind tractate din mijlocul râului.

Azi, aşa cum am spus, Olanu este o localitate care are utilităţi, asfalt, urmând ca în 2018 şi drumul judeţean “Drumul Oltului” care tranzitează comuna să intre în în modernizare prin POR

Tot anul viitor, în comuna Olanu, vor fi modernizate drumurile de interes local, investiţie pentru care Ministerul Dezvoltării a finanţat proiectul depus de primarul Gheorghe Anghel, cu suma de 3,688,174 lei.

Potrivit edilului, odată cu realizarea acestui proiect, comunitatea va avea absolut toate drumurile asfaltate, iar sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în cele şase sate va fi realizat de ADI APA Vâlcea. « Comunitatea din  Olanu are 8 km de apă și canal şi fiindcă suntem prinşi în masterplanul judeţului, se face extindere de apă și canal în toată comuna, iar la terminarea lucrării vom avea 23 km apă și 22,5 canal. S-au finalizat lucrările la cel de-al doilea pod peste pârâul Trepteanca şi aşteptăm să înceapă asfaltarea drumului judeţean 678, asfaltare promisă de către conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi am încredere că, în curând, se va asfalta acest drum judeţean. Se va continua modernizarea iluminatului public, cu bani de la bugetul local, prin montarea a 300 de lămpi cu led. », a declarat primarul Anghel.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *