De la 1 ianuarie 2016, Transalpina Ski Resort – liber la schiat

Pe 1 ianuarie 2016, turiştii se pot bucura din nou de sporturile de iarnă la Vâlcea. Transalpina Ski Resort se redeschide. Astfel, cel mai modern domeniu schiabil din România, situat în cel mai frumos areal, porneşte la drum.

Anul 2015 s-a încheiat cu cele mai frumoase veşti, Guvernul alocând sumele necesare plăţii arieratelor, în jur de 17, 5 milioane lei.

România are un nou domeniu schiabil, Transalpina, care a fost deschis în zona Lacului Vidra din Munţii Parâng, la 150 de km de Sibiu. Staţiunea este construită la 2.000 de metri altitudine, astfel încât zăpada se menţine timp de 6 luni pe an, iar, de-a lungul celor peste 9,9 kilometri de pârtii, schiorii au parte de un peisaj de vis, cu brazi semeţi şi o natură de o frumuseţe năucitoare, cu creste muntoase virgine, care se oglindesc, ca într-un glob de cristal, în lacul Vidra.

Domeniul schiabil Voineasa – Vidra – Transalpina

 

În septembrie 2011 a început construcţia noului domeniu schiabil VIDRA – TRANSALPINA, domeniu ce se doreşte a fi unul dintre cele mai mari şi frumoase din ţară, în proiect fiind peste 80 de km de pârtii, ce ajung până la 2100 m altitudine, majoritatea în goluri alpine. În martie 2012, a fost inaugurată prima pârtie de ski, Pârtia de ski Mioarele, iar în 22 decembrie 2012, s-a deschis oficial acest domeniu schiabil.

Pe timpul iernii, la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Mălaia – Voineasa – Vidra- Obârşia Lotrului ). Porţiunile din Transalpina Obârşia Lotrului – Rânca şi Obârşia Lotrului – Lacul Oaşa nu sunt deszăpezite. Aşadar, de la Sebeş nu se poate ajunge la pârtia Mioarele pe traseul Transalpinei (Sebeş – Şugag – Lacul Tău – Lacul Oaşa – Pasul Tărtărău – Obârşia Lotrului – Vidra). În condiţii de vreme nu foarte rea, se poate ajunge şi dinspre Petroşani, dar, înainte de a aborda această rută, este recomandat să sunaţi la CNADNR pentru a afla dacă drumul este deszăpezit.

De la Sibiu la pârtia de schi Mioarele, cum mai este numită pârtia deja inaugurată din domeniul schiabil Vidra – Transalpina, sunt 140 km (3 ore), iar de la Râmnicu Vâlcea la pârtie 110 km (2.5 ore), 90 de km fiind de la staţiunea Călimăneşti-Căciulata.

 Între Brezoi şi pârtia de ski Vidra, drumul este asfaltat şi bun, în mare parte, mai puţin porţiunea dintre Voineasa şi Lacul Vidra (24 km), unde asfaltul mai are denivelări şi gropi mici pe alocuri. Este recomandat să aveţi la dumneavoastră lanţuri pentru maşină şi, neapărat, cauciucuri de iarnă.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *