De la 1 aprilie, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ vor avea salarii mărite, prin amendamentul Neaţă

O primă reuşită a unui parlamentar vâlcean, în actuala legislatură, poate fi consemnată în dreptul lui Eugen Neaţă.

Social-democratul vâlcean a dorit să repare cu un amendament un deficit al OUG 9 care privea mărirea salariilor personalului din administraţiile publice, un deficit prin care erau omişi de la această mărire primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene.

Amendamentul era extrem de util pentru că repunea echitabil raportul responsabilitate/ execuţie al decidenţilor din administraţiile publice.

Astfel, comisia pentru munca si protectie sociala si Comisia pentru buget, finante si banci, a aprobat cu unanimtate de voturi amendamentul pe care l-am depus impreuna cu colega mea, deputat Daniela Otesanu, inregistrat cu nr. 427/28.03.2017. Acesta are la baza modificarea inechitatiilor din domeniul salarizarii administratiei publice si a faptului ca aplicarea acestora a condus la o serie de nereguli intre angajatii cu functie de executie/conducere si functiile de demnitate publica numite sau alese si introducerea unui nou articol, art.II, care sa explice clar data la care vor putea beneficia de aceasta majorare a salariilor/indemnizatiilor cu 30% primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii ai consiliilor judetene.

Amendamentul a fost sustinut de ministrul muncii, doamna Lia Olguta Vasilescu si introdus in Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, la articolul 2^1.

Ca drept urmare, incepand cu luna aprilie 2017, cuantumul brut al salariilor de baza/indemnizaţiile de care beneficiaza personalul care ocupa functii de demnitate publica alese din cadrul organelor autoritatilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, presedinti şi vicepresedinti ai consiliilor judetene, se majoreaza cu 30% fata de nivelul aflat in plata pentru luna martie 2017.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *