De ce voi vota Paleologu şi de ce îi rog pe prietenii mei oneşti să îmi urmeze gestul

Da, probabil că Theodor Paleologu, candidat independent, susţinut de un partid mic, na va reuşi să ajungă în turul al 2-lea, deşi nu se ştie niciodată. Dar, măcar, aceste alegeri din 2019, de departe cele mai anoste din ultimii 30 de ani, vor consemna faptul că au fost 13 candidaţi plus unul, adică exact acela care era perfect pentru această funcţie.

O singură emisiune am realizat cu Theodor, pe când era ministrul Culturii, o emisiune degajată, în urma căreia m-am ales cu o pipă din cocean. Atunci m-a captivat acest om şi am realizat că vorbeam cu o adevărată istorie românească, Paleologu fiind urmaş al celebrei familii care se întinde pe lungimea a două veacuri.

Nu mai repet că vorbim de un profesor universitar de la Boston, un ambasador, un tip extrem de elegant şi natural. Şi cel mai important, un român onest. Nu are nimic în comun cu nici unul dintre ceilalţi candidaţi, este o sumă şi a celor care doresc o societate modernă, europeană dar a celor care cred în valorile acestui popor. Paleologu este expresia calităţii, este un produs a ceea ce  poate oferi această societate.

Din păcate se confruntă cu un paradox. Are c adversari 4 inşi cu atâtea tare…

Se luptă cu un Iohannis care abia acum descoperă România Normală, după ce a stat 5 ani la Cotroceni şi a valsat cu PSD, ba că sunt proşti ba că le oferă premier (vreo 3!). Se luptă cu Dăncilă, nepoata politică a lui Dragnea, care crede că dacă se dă de două ori peste cap devine şi inteligentă şi autonomă. Se luptă cu măscăriciul Diaconu, un produs marca OTV, un exponent al Kanal D şi al unei Românii neadaptate, uitată în siajul fenomenului Dan Diaconescu, se luptă cu Barna, produs al unui partid care nu a ştiut să transforme o revoluţie civică în proiect politic.

Aceasta este fauna cu care Theodor Paleologu se luptă pentru a câştiga alegerile. Într-o ţară evoluată, ar pleca din start ca favorit. Într-o astfel de ţară ca a noastră, Theodor este cotat fără şansă. El a reuşit însă să adune şi intelectuali şi oameni neangrenaţi politic şi români cuminţi şi de bun simţ şi antreprenori şi oameni simpli care respectă eleganţa şi onestitatea acestui om.

Poate că, în săptămâna, care începe, va apărea un semnal, o trezire la normalitate, a acestei ţări iar Paleologu, acest om atât de firesc dar şi complex, va fi asumat de o majoritate de români şi va fi propulsat în turul 2 al alegerilor. Pe care le va şi câştiga, odată ajuns acolo.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *