De ce voi vota Klaus Iohannis cu mâna la nas?

După ce m-am luptat pentru Traian Băsescu (ultimul şef de stat impecabil), în patru rânduri şi după ce, student fiind, am militat pentru Emil Constantinescu, mă văd nevoit să votez de această dată, un preşedinte care nu îmi place. Cu mâna la nas, în disconfort şi parcă aş retrăi momentul 2000.

Nu aş putea purta vreodată tricouri cu Iohannis sau embleme sau pixuri, poate brichete, fiind fumător dar, pentru mine, Iohannis reprezintă cel mai slab preşedinte pe care l-a avut România dar, şansa lui în aceste alegeri este, că nu îmi place PSD şi, mai rău, candidatul roşiilor este unul total neinspirat.

Mulţi spun că Iohannis este prea devreme pentru noi, că nu îl înţelegem. E pe dracu, a fost primar al Sibiului (oraş cu 180.000 de locuitori, situat din fericire pe autostradă) şi cunosc persoane din acea vreme care nu menţionează cuvinte prea ortodoxe despre “integritatea sa profesională” ca edil de mare oraş. A fost propus ministru în cabinetul Ponta, a fost nominalizat premier de către Dan Voiculescu şi a participat alături de USL, la asaltul statului de drept, în vara anului 2012, atunci când o Congregaţie Naţională formată de PSD, PNL şi PC au desfiinţat în doar 6 zile toate instituţiile statului, dând în final lovitura de palat din iulie.

Adică domnul Iohannis face parte din trecutul promiscuu al României, este acelaşi care în 2016, în ianuarie, negocia cu Tăriceanu (ti-ai găsit cu cine?) să formeze un alt guvern, imediat după alegeri.

Singurele puncte pune în dreptul lui Iohannis sunt acelea că nu a permis gaştii de infractori a lui Dragnea să facă praf până la capăt justiţia şi că are ţinută, în plan extern. Dar fiind un preşedinte slab, de aceea Nicolicea, Codrin şi Dragnea şi-au permis să zburde pe maidanul românesc, ca la Videle acasă.

Aşa că domnul Iohannis nu este deloc personajul după care să alerg şi să nu mai pot de drag. L-am votat evident în 2014, în detrimentul arogantului Ponta, pentru că nu aveam altă opţiune. O voi face şi acum pentru că nu îmi permit, în plan personal, să mă cobor la nivelul Vioricăi.

Dar, voi avea un gust amar, gustul dezamăgirii că această clasă politică mi-a oferit pe tavă cele mai insipide personaje politice. Un anonim android de Sibiu şi o tanti din Teleorman care ar fi putut face foarte bine, afaceri cu goblenuri.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *