De ce USR duminică?

Pentru că este avanpostul Bruxelles-ului în Romania, pentru că este nu doar un partid pro-european, ci unul 100% cu matrice europeană.

Pentru că electoratul USR este cel mai adaptabil la nou, e format din persoane de carieră, care, acolo unde muncesc, prestează o muncă responsabilă.

Pentru că sunt cei care vor, cu adevărat, o ţară ca afară, cu norme de civilizaţie şi reguli sociale care permit o dezvoltare armonioasă, bazată pe criterii de profesionalism.

Pentru că s-au născut, ca partid, în stradă, apărând normele statului de drept funcţional, pe sistemul democrației liberale occidentale.

Pentru că au un electorat ce nu așteaptă să îi dea cineva ceva. Nu cară genți de şefi, nu linguşesc, nu adună scame. Când nu le convine o situaţie la locul de muncă, pleacă pe loc și nu se târguiesc.

Pentru că nu înţeleg rostul unor telefoane de curtenire, de recomandare, traficul de influenţă, gradul de rubedenie la un loc de muncă.

Pentru că au simțul umorului, sunt sociabili, umplu pub-urile în weekend. Nu ascultă manele, nu lasă mizerie după un picnic şi nu îşi pișă copiii în parcuri, după copaci.

Pentru că lucrează încă din studenție, nu acceptă bani de la părinți pentru a-şi scoate gagicile în oraş.

Pentru că nu au probleme de disconfort dacă, în cercul lor de prieteni sau colegi de muncă, sunt marocani, indieni, musulmani, unguri, penticostali sau homosexuali.

Pentru că sunt imediat atraşi de fundații caritabile care fac spitale, au grijă de bătrâni sau de copii sărmani.

Pentru că nu cred în mituri, dar respectă tradiţiile ca pe o zestre naţională, nefăcând din asta demagogie ieftină; în acelaşi timp, respectă patrimoniul oricărei alte naţii.

Nu sunt războinici, sunt adepţii păcii, vor o lume deschisă, în care pot să se plimbe sau să lucreze, fără a se lovi de graniţe reale.

Pentru că nu înţeleg girofarele la alte mașini cu bugetari, în afara ambulanţei, a poliţiei sau pompierilor.

Pentru că nu înteleg rostul SPP-ului sau al gardurilor înalte de la Palatul Parlamentului. Cum nu înţeleg ghișeele din perete, unde te apleci să vorbești printr-o firidă cu vreun funcţionar care stă în cur pe scaun,

Pentru că vor să-şi cumpere mașini hibrid sau electrice și folosesc, în mod uzual, bicicleta sau trotinetele în oraş.

Pentru că folosesc în cantități industriale săpunul şi pasta de dinți.

Pentru că ei arată cum se construieşte o ţară, nu manifestă ură și fac o campanie pozitivă, excepţia fiind epoca Dragnea, când nu mergea decât această soluţie, una iacobină.

Pentru că ei cred în digitalizare, în sfârşitul epocii dosarului cu şină, plătesc totul cu cardul, inclusiv amenzile.

Plus multe altele… De aceea, trebuie votaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *