De ce nu am fost la conferinţa domnului Virgil Pârvulescu…

Deşi am fost invitat la conferinţa de presă a domnului Pârvulescu, am decis să nu merg, pentru că nu am considerat că aş avea ceva de câştigat.

Graţie colegei Claudia Diaconescu, am răsfoit, până azi, cam toate ideile domnului Pârvulescu şi, de regulă, nu merg să întâlnesc persoane care doar critică şi nu vin cu alternative.

Nu-l cunosc personal pe domnul Pârvulescu. Ştiu doar faptul că a făcut parte din Administraţia Dăncilă, ca vicepreşedinte al ANAF, fiind demis tot de cei care l-au numit. Numai că prima parte domnul Pârvulescu omite mereu să o afirme: că a fost numit de Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea, dumnealui dorind să se ştie doar că a fost decapitat de cei mai sus menţionaţi.

„Virgil Pîrvulescu, fostul șef al Finanțelor Publice Vâlcea, a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Pîrvulescu este membru al Marii Loje Naționale din România (MLNR), organizație masonică al cărei șef este medicul Radu Bălănescu. Potrivit deciziei numărul 24 din 09 Ianuarie 2019, publicată miercuri seara în Monitorul Oficial, Virgil Pîrvulescu, interimarul din fruntea Direcţiei Finanţelor Publice Vâlcea până în prezent, a ajuns să avanseze la funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”(Vocea Vâlcii)

Un punct în minus pentru domnul Pârvulescu, din start: faptul că, voluntar, evită să menţioneze acest aspect. Poate că era minunat dacă domnul Pârvulescu venea şi ne spunea direct: „am fost demis pentru că am început controale la Tel Drum sau firme apropiate PSD şi de aceea m-au zburat cei care m-au numit”.

În fine, ştim sigur că domnul Pârvulescu a curtat USR Vâlcea şi, ulterior, USR şi PLUS Bucureşti, dar a fost respins exact pentru motivul că a făcut parte din guvernul Dăncilă.

Ştim iarăşi că, atunci când a fost în conflict deschis cu primarul social-democrat din Guşoeni, s-a încercat, pe cale amiabilă, în interiorul partidului, să se aplaneze acest conflict.

În prezent, am înţeles că domnul Pârvulescu tatonează terenul pentru PNL, existând confirmări ale câtorva întâlniri cu liderii acestui partid.

În altă ordine de idei, domnul Pârvulescu şi-a făcut un titlu de glorie din a fi un critic al administraţiei Gutău, reiterând aceleaşi vechi discuţii despre bănci de 9.000 de lei, din centrul oraşului, bănci incluse într-un proiect european din anul 2012. Şi multe alte critici de amorul artei, fără a veni cu o alternativă, cu un concept, un proiect prin care ar atrage 5 multinaţionale, breteaua de legătură cu autostrada, cinci centuri ale oraşului, înfiinţarea unui centru universitar de stat, na, că i-am dat eu câteva idei.

Deci cam acestea au fost, în mare, motivele pentru care nu am fost receptiv la conferinţa domnului Pârvulescu: ideea că nu poţi să te dai peste cap de trei ori şi, din fost PSD (apropiat sau membru), să ajungi haştag. Nu mă convinge niciun program de alternativă la actuala administraţie.

Dar mai ştii?! Poate mă înşel eu.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *