De ce merită să achiziţionezi un apartament în Ansamblul Rezidenţial Central din Râmnicu Vâlcea

Cererea de locuinţe în Râmnicu Vâlcea a crescut cu 14%,pe primele trimestre ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ponderea fiind deţinută de apartamentele noi decât cele vechi, rezultând o uşoară creştere a preţurilor pe acest segment.

În acelaşi timp, în perioada analizată, ritmul de creştere a preţurilor solicitate pentru proprietăţile rezidenţiale în Râmnicu Vâlcea a ajuns la 0,4%

În Râmnicu Vâlcea preţul a ajuns la 860-900 de euro/mp. În ceea ce priveşte dilema unui cumpărător care doreşte să aleagă între un apartament nou sau unul vechi, Romeo Iliescu, dezvoltator imobiliar spune:

“Cu apartamentele noi, situația este alta. În primul rând, apartamentele noi au o compartimentare modernă. Dacă vrei însă câteva schimbări, atunci acestea se pot realiza cu puțin efort. În afara pereților de rezistență – cărora nu li se pot aduce modificări, restul se pot modifica după dorințele și nevoile proprietarului. Apartamentele noi au de regulă suprafețe mai mari , deoarece investitorii construiesc eficient. Și în cazul apartamentelor noi există diferențe de spațiu util de la zonă la zonă, dar chiar și apartamentele mai mici sunt mult mai bine compartimentate decât apartamentele vechi”, spune Iliescu.

Apartamentele noi și moderne plusează foarte mult pe ideea de open space . “Acest lucru poate fi privit atât ca pe un avantaj – pentru că spațiul comun permite mai multă interacțiune între membrii familiei, dar și ca pe un dezavantaj – pentru că bucătăria are un spațiu mai redus, fiind legată direct de living. Referitor la balcoane, la apartamentele noi balcoanele sunt mai spațioase și de obicei sunt deschise, având mai degrabă rolul de spațiu recreativ și nu de spațiu pentru depozitare. Acest lucru nu înseamnă că apartamentele noi nu au suficient spațiu de depozitare – multe dintre ele având mici camere care pot deservi drept cămară sau dressing”, mai adaugă dezvoltatorul imobiliar vâlcean.

Referitor la băi, avantajul apartamentelor noi este că au băi mult mai spațioase . Apartamentele de două camere au o singură baie – care de cele mai multe ori are cadă, iar apartamentele de trei camere au două băi. Spre deosebire de apartamentele vechi, cele noi au cadă în ambele băi sau au cadă într-o baie și cabină de duș în cealaltă baie. Astfel, a doua baie nu mai este doar o simplă baie de serviciu. Iar o influență din Vest pe care din ce în ce mai mulți investitori o adoptă este amplasarea uneia dintre băi astfel încât să se intre în ea direct din dormitorul mare, fără să se mai iasă pe un hol.

Faptul că apartamentele noi au centrale termice proprii combinat cu izolația termică te scutesc pe termen lung de sume foarte mari.

Pe lângă faptul că poți controla foarte ușor costurile, acestea nici nu vor fi foarte mari, pentru că nu se mai pierde căldură. Pereții izolați încă de la construire și geamurile noi, de ultimă generație asigură confortul termic la costuri minime.

La blocurile noi, pereții sunt izolați în momentul când sunt construiți , iar materialele folosite sunt de ultimă tehnologie și sunt ignifuge. Este adevărat că și blocurile vechi se reabilitează termic, însă mult mai bine funcționează o clădire care este concepută astfel încât să ofere un confort termic sporit.

În cele mai multe cazuri, izolația termică este atât de bună, încât caloriferele sunt date la minimum, deci se economisesc mulți bani pe termen lung .

Cât despre izolarea fonică, apartamentele noi beneficiază din start de cele mai bune metode de protecție.

Şi nu în ultimul rând contează foarte mult şi locaţie. Astfel Ansamblul Rezidenţial Central din Râmnicu Vâlcea se află chiar în centrul oraşului dar şi foarte aproape de Bulevardul Tineretului cu acces direct spre Calea Bucureşti prin noile bretele ale Pasajului Tudor Vladimirescu.

Ansamblul se află în zona a două hipermarketuri şi la 5 minute de Centrul Civic al oraşului. Preţurile variază de la 60.000 de euro până la 75.000 de euro.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *