De acasă, de pe şantier sau la şaibă, protejat, este important să muncim! Lipsa productivităţii va gripa total România

Ştiu că toate mesajele în majoritatea lor, spun să stăm acasă. Nimic rău în asta. Dar dacă stăm toţi acasă, cine mai munceşte, cine mai produce, de unde vin banii, de unde are statul bani să plătească de exemplu sistemul sanitar?

Mai bine spus, în acest context este important să muncim. Evident cu măsurile de protecţie de rigoare. Sunt acele joburi care permit munca de acasă dar sunt sute de alte meserii pe care nu le poţi face de pe laptop în vârful patului. Nu poţi să faci drumuri, autostrăzi, huse auto, produse chimice sau industriale, din living.

O întreagă industrie care aduce plusvaloare, care aduce bani în sistem, care aduce salarii, care asigură calitatea vieţii, utilităţile, nu se poate face din fotoliu. Dacă se opreşte această industrie, economia se gripează şi nu avem cu ce plăti mâine, sistemul sanitar.

Agricultura nu se poate face de acasă, zootehnia de pe laptop etc. De aceea, românii trebuie să muncească. Companiile trebuie să gândească scheme de personal, o reaşezare a salariaţilor pentru a-i proteja dar trebuie să funcţioneze.

În concluzie, munca este responsabilitatea noastră. Evident în aceste luni de criză(vor fi luni, asta e clar), nu putem decât să mergem la muncă şi la cumpărături. Fără concedii, fără excursii, fără plimbări prin parcuri sau prin centru, fără vizite la părinţi sau bunici.

Este cea mai mare şi mai grea provocare a umanităţii. România trebuie să ştie să o gestioneaze.

Aşa că, staţi acasă dacă jobul este unul care permite aşa ceva, dacă nu, puneţi-vă masca şi mergeţi la muncă. Dacă nu muncim acum, peste o lună, două va fi un dezastru economic mai mare decât cel epidemiologic.

Redacţia Râmnicu Vâlcea Week merge la muncă, pentru a vă informa, în fiecare zi, cu tot ce se petrece în judeţ. Suntem jurnalişti, aşadar suntem în linia frontului.

Redacţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *