De 12 ori, Echipa Râmnicu Vâlcea Week vă urează La Mulţi Ani!

Locul III în presa din Vâlcea, locul 80 la nivel naţional, 3.725 de cititori care ne-au dat, pe FaceBook, accept. Este recompensa unei munci de 12 luni, a unei munci de 12 luni a unor căutători de aur, ce îşi doresc să aducă în faţa dumneavoastră ceea ce are acest judeţ mai frumos sau mai aparte, dragii noştri.

De 12 ori am ajuns la Câineniul Arxaviei şi tot de 12 ori am văzut eforturile lui Cătălin din Titeşti de a aduce eleganţa în mica localitate lovişteană. De 12 ori am simţit, la Perişani, urmele lui Carol Robert, care a fugit învins de valahi. Şi tot de atâtea ori am trecut prin castrul roman de la Racoviţa. Am fost de 12 ori în minunata Ţară a Loviştei.

La fel şi în Ţara Lotrului, unde am văzut transformarea Brezoiului într-o elegantă staţiune montană, am mângâiat apa cascadei Mălaiei şi de 12 ori am trăit eforturile lui Stanciu ca Voineasa să devină o prinţesă autentică, şi nu o Cenuşăreasă a turismului românesc.

Claudia Popa(Claudia Popa – Râmnicu Vâlcea Week)

Am străbătut de 12 ori defileul şi am iubit Călimăneştiul ca pe regina turismului vâlcean. Am atins marginile frumoase ale Berislăveştiului şi am zâmbit la renaşterea Dăeştiului. Am fost de 12 ori în loja Râmnicului la Runcu şi tot de atâtea ori am văzut cum Bujoreniul devine un cartier curtat al metropolei. De 12 ori am bătut drumul Athosului spre Muereasca.

Am mers în micul oraş al Lacului Frumos, cum i se mai spune Vlădeştiului, şi am mirosit teii la Măglaşi. Dar am fost de 12 ori şi pe Valea Olăneştiului, să vedem cum îi creşte aura staţiunii Micii Sirene.

Am călătorit de 12 ori în Buneştiul senior ducal, am salutat frumosul domeniu al Stoeneştiului şi ne-am oprit de 12 ori în ţinutul regal al Pietrarilor. Am salutat Drumul Mănăstirilor la Bărbăteşti, am respectat patrimoniul Costeştiului şi am ascultat legendele frumoase din Păuşeşti Otăsău. De 12 ori ne-am oprit la lutul Horezului, în drumul spre muntele frumos al Vaideeniului.

La Slătioara ne-am închinat de 12 ori şi la Stroeşti am stat cu Velcu la o poveste despre trecut şi viitor. La Alunu, am oprit de 12 ori la margine de judeţ şi am privit aurul negru cum iese din pântecul pământului. La Sineşti am văzut de 12 ori istoria cum se lasă purtată spre prezent şi am ascultat legendele dacilor de la Grădiştea. Tot de 12 ori am privit conacele boiereşti din Livezi şi de 12 ori am salutat castelul Zătrenilor. La Lăcusteni, am văzut crâmpeiul curat al oltenilor din sud, iar la Bălceşti am scris cu stiloul lui Poenaru de 12 ori.

La Diculeşti am admirat 12 luni de anotimp, iar la Făureşti am privit apusul de toamnă pe cea mai frumoasă colină de judeţ. La Valea Mare i-am văzut, de 12 ori, pe zidarii lumii, iar la Măciuca, tot de 12 ori, am respectat locul lui Drăghicescu. Cu demnitatea parcului de sculpturi care înnobilează acest loc. La Şuşani am văzut cum noroiul Mihai Ionescudevine asfalt de oraş, iar la Mădulari am văzut, timp de 12 luni, cum merele prind culoare.

(Mihai Ionescu – Râmnicu Vâlcea Week)

La Fârtăţeşti am stat de vorbă cu Ianache şi de 12 ori am cutreierat Valea Cernei la Lădeşti. La Roşiile am redescoperit tradiţiile, iar la Tetoiu am simţit liniştea paradisului. De 12 ori am zâmbit la poalelele Cernişoarei şi tot de 12 ori am citit legenda boierilor Lăpuşoi. La Roeşti am privit efortul lui Drăghici de a pune pe harta economică această localitate, iar la Oteşani am numărat trovanţii, pe solfegiul lui Dumitrescu. La Popeşti am recitit undele Luncavăţului, iar la Şirineasa, de 12 ori, am stat de vorbă cu pădurile mijlocului de Vâlcea.

La Stăneşti, am mers la slujba sălăjeană a bisericii mit. Şi ne-am întâlnit de 12 ori cu romanii şi dacii buri la Ocnele Mari. Iar la Pesceana, de 12 ori, am salutat pădurea Higi. La Creţeni, am auzit glasul viei de 12 ori, iar la Suteşti, am văzut cum se ridică în zare castelele de fân cosit.

Ligia Rizea

(Ligia Rizea – Râmnicu Vâlcea Week)

La Ştefăneşti, de 12 ori am trecut în sudul frumos, iar la Lungeşti, am băut apă din lut fermecat. La Voiceşti, de 12 ori am sărutat pământul cu rod, iar la Drăgăşani am citit de 12 ori gândurile lui Mihăescu. La Orleşti am revăzut bulevardul nou, iar la Scundu am ascultat povestea din trecători.

La Drăgoeşti am văzut un oraş ascuns de Olt, la Stoileşti am văzut, de 12 ori, cum se sprijină cerul, la Galicea am mers pe urmele Brătienilor, la Nicolae Bălcescu am privit Topologul de 12 ori, iar la Milcoiu am stat de 12 ori, gândind la frumuseţea acestui judeţ. La Goleşti am căutat-o pe Zinca de 12 ori, iar la Budeşti am văzut cum renaşte economia Vâlcii. La Băbeni am privit compozitul românesc, iar la Mihăeşti am pornit cu mocăniţa pe drum. Şi la Ioneşti am văzut alt oraş cum creşte.

Neluş

(Şi… Neluş!!!)

De 12 ori am făcut plecăciuni acestui judeţ…

S-au încheiat deja primele 12 luni din viaţa frumoasă a acestui ziar… Redacţia noastră vă doreşte La mulţi ani! Să ne fiţi aproape şi nu vă vom dezamăgi! Promitem!

Vă iubim mult!

Redacţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *