De 1 Decembrie, clasa politica valceana și-a bătut joc de ultimul veteran de razboi

Moment halucinant de 1 Decembrie la Râmnicu Vâlcea.

Un veteran de război, printre ultimii în viața, om care a trăit pe viu, Tatra, Oarba de Mureș, om care a luptat acolo, unde noi nici nu ne umaginam, a fost ignorat de valceni. Ce Ignorat? Nu a fost nici măcar văzut!

Mulțimea de ipocriti, de plăvani care nu știu o boaba de istorie, care depun coroane de flori că așa e moda, au trecut pe langa el, salutând oficialitățile, pe acest om uriaș că esența…nu l-au văzut. Sa le fie rușine.

Felicitări colegilor de la RTV Vâlcea 1 care au surprins acest gest plin de nesimțire.

Am sărbătorit Ziua Naționala A României, Ziua Marii Uniri. S-au depus coroane de flori, s-au cântat imnuri, s-a fãcut paradã… S-au transmis urãri. Prefectul judetului a primit foarte multe. Lângã domnia sa, un veteran de rãzboi,contemporan cu vremuri tulburi mai ales atunci, nu prea a beneficiat de aceeași “cãldurã” din partea celor mai tineri, care se bucurã azi de libertăți pentru care odinioarã s-a luptat cu adevãrat, cu bãrbãție, cu arma în mânã! Totusi, doi inși l-au remarcat lângã dl prefect și pe Domnul Veteran!…Omul, cuminte, avea o mânã ocupatã cu toiagul bãtrâneților și cealaltã cu un steguleț. Cu ambele, însã, ținea pe vremuri o armã…

Cinste celor care au respectat asta ! V-am remarcat și noi, domnilor !
Iertare dumneavoastrã, Domnule Veteran de Rãzboi !

(Radio Valcea1)

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *