Dar Rematu’, cât e Rematu’! (o reclamă de Vâlcea)

 

Printre toate companiile din judeţul Vâlcea, una pare a fi stat în stat şi n-o controlează nimeni. Este vorba de Remat. Noi nu vrem să vorbim cu păcat, dar parcă prea multe lucurui mai puţin normale se petrec în această zonă. Cum naiba reuşesc romii vâlceni să ia sau să dea atâte metale la acest Remat şi nimeni nu se întreabă nimic.

Nu puţine sunt comunicatele de presă ale IPJ Vâlcea în care se spune că nu ştiu câte şine de cale ferată şparlite de cetăţenii indo-europeni din judeţ sunt găsite prin depozitzele Rematului.

Oare domnul Gheorghe Florin Cazacu sau doamna secretară care le ştie pe toate de la Remat, chiar asta nu ştie? Dacă nu, atunci există oare firme care să contoleze cum îşi desfăşoară activitatea compania Remat. Pentru că, acolo, lângă abatorul Diana, s-ar putea să fie o altă lume, neştiută de nimeni.

Nu mai vorbim acum de plângerile nenumărate ale oamnenilor de la programul Rabla, care spuneau că dacă nu ai pe cineva acolo, la Remat, nu ai nicio şansă de visa la maşină. Nu le-am verificat noi, aceste plângeri, dar poate că cineva ar trebui s-o facă.

Recent, mai multe firme de dezmebrări auto, s-au plâns de concurenţă neloială, ghici din partea cui? Că li se spune clar de clienţi. “Cât, atât de mult costă o oglindă! Păi dincolo era mai ieftin!” Dincolo, însemnând Remat. Asta nu o ştiam, că şi Remat Vâlcea se
ocupă cu vânzări de piese şi componente auto la mâna a doua.

Nu băgăm mâna în foc, dar circulă şi legende urbane, că un om, sărmanul a avut vedenii. A accesat la programul Rabla, prin Remat. Şi-a dus şi el Dacia lui, sărmană, nu era tocmai rea, dar avea o vâstă şi nu mai putea conduce, plus că nu îl mai ajuta privirea. Omul şi-a dus deci, maşina, şi-a luat voucher şi a venit acasă. După o săptămână, când a coborât din bloc, ce să vezi, Dacia lui, un pic spălată, dichistă era parcată la altă scară. Omul cunoştea maşina pe de rost, doar o avea de 30 de ani. Numai că avea acum un nou proprietar, un vecin de la scara de lângă.

Dacă ar fi adevărată legenda, oare domnul Cazacu ar şti să o descrie? Sau poate secretara…

Oricum prin porturile patriei, DNA s-a apucat să verifice containerele cu fier vechi care sosesc acolo de la zeci de Rematuri din ţară, noi nu vrem să vorbim cu păcat, poate că Rematul de Vâlcea este un exemplu de cinste şi corectitudine, la noi, romii nu ard deşeuri, la noi nu se fură şină de cale ferată şi nu se duc la Remat, la noi, firmele de construcţii nu rămân fără ţevi şi nu le caută apoi pe la Rematuri, plătind bani grei pentru a le recupera, la noi nu se comercializează piese şi componente auto second hand, prin Remat. La Vâlcea nu are cum să se întâmple aşa ceva.

A.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *