Daniela Oteşanu: Turismul balnear încă nu şi-a atins potenţialul de dezvoltare

Parlamentarul PSD, Daniela Oteşanu consideră că turismul balnear încă nu şi-a atins potenţialul de dezvoltare şi poate, „împreună cu oferta turistică de ansamblu a Vâlcii, monahală, montană, de patrimoniu să contribuie la o creștere economică semnificativă a judeţului”

„În prezent, România dispune de stațiuni și localități balneare cu factori naturali de cură, multe dintre ele având statut de stațiuni de interes național sau local, iar o parte dintre ele au fost promovate în circuitul turistic internațional. În multe dintre acestea s-au modernizat bazele de cazare, s-au construit hoteluri noi  și complexe sanatoriale moderne, în care, serviciile de cazare, masă, tratament și agrement sunt oferite în cadrul aceleași clădiri, cum ar fi la: Băile Herculane, Băile Felix, Sovata, Băile Tușnad, Covasna, Călimăneşti-Căciulata, Mangalia, Slănic Moldova, Vatra Dornei, Eforie, Băile Govora, Olănești, Buziaș,etc. În bazele de tratament construite au fost create condiții optime pentru utilizarea factorilor naturali de cură, pe baze științifice. Alături de procedurile naturale sau de fizioterapie, se utilizează și o largă gamă de proceduri terapeutice ,care folosesc factori fizici. Bazele de tratament dispun de sectoare specializate, dotate cu aparatură și instalații moderne”, spune Oteşanu, reiterând faptul că „România se află pe primele locuri în Europa în, ceea ce priveşte potenţialul balnear”

„Strategia turismului balnear pentru următorii ani, se bazează pe valorificarea acestui potenţial şi sprijinirea autorităţilor locale în valorificarea izvoarelor și celorlalte resurse, care se află pe teritoriul localităţilor. Astfel ,se poate încuraja verificarea calităţilor acestor ape şi se poate acorda sprijin în demersurile de atestare ale unor microstaţiuni, dacă este posibil. Mai ales că, aceste locuri se află ,,şi în zone geografice, care pot contribui hotărâtor la diversificarea ofertei turistice”, conchide deputatul Daniela Oteşanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *