Daniela Oteșanu: După 3 luni din 2021, nu există buget, nu există PNRR și nici ghiduri pentru proeicte europene

Deputatul PSD, Daniela Oteșanu, trage un semnal de alarmă în privința ghidurilor de finanțare pe programele europene dar și asupra lipsei oricărui tip de program de dezvoltare la orizont pentru UAT-uri.

”Bugetul oricum a întîrziat nepermis de mult și la această oră sunt peste 10.000 de instituții și administrații publice care nu au prezente cifre, ca să-și poată creiona un program de investiții pe acest an. În 2018 când cabinetul PSD a întârziat un buget două luni a fost o ”tragedie națională”, în 2021, se pare că actualul cabinet a vrut să avem buget în aprilie. Dar cel mai grav mi se pare altceva, la această oră, primarii nu au niciun program de investiții. Se vorbește de 80 de miliarde de euro pe exercițiul multianual european, de 30 de miliarde  pe PNRR. Numai că au trecut 3 luni și nu avem ghidurile elaborate, administrațiile publice și agenții economici nu știu ce măsuri, ce criterii de elibilitate, care sunt noile axe. Am vizitat mai multe primării în ultimele zile și este o așteptare. Din păcate de trei luni, o așteptare a bugetului dar și a ghidurilor. Nu se știe dacă va exista un PNDL3”, spune deputatul PSD

Daniela Oteșanu consideră că sunt șanse mari ca anul 2021 să fie un an pierdut dacă nu apar ghidurile pentru fonduri europene sau orice alt progarm de dezvoltare.

”Există promisiuni cu privire la o listă de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Foarte multe administrații locale așteaptă și de aici un răspuns cu privire la o eventuală finanțare care întârzie. Sper să mă înșel dar anul 2021 s-ar putea să fie un an blocat, un an fără investiții în zona rurală, cu precădere, că tot se laudă unii că vom avea un an plin de investiții. Investiții care pot rămâne doar o frumoasă teorie când nu ai ghiduri, programe, o metodologie”, conchide parlamentarul vâlcean.

Birou de Presă al deputatului PSD, Daniela Oteșanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *