Daniela Otesanu: Cu o marire de 8 euro pe an, Romania va avea un salariu minim ca in UE, in 100 de ani

Deputatul PSD, Daniela Otesanu, considera ca mărirea salariului minim cu un procent rezonabil si nu cu doar 3%, este sustenabila

„Cu 8 euro pe an, Romania va ajunge, cu un guvern de dreapta, la un salariul minim ca in Uniunea Europeană, in 100 de ani..Zilele trecute am avut o întâlnire cu liderii Sindicatului Solidaritatea Sanitară din județul Vâlcea. Am înțeles că a fost una dintre multele întâlniri ale reprezentanților acestei federații cu parlamentari din întreg spectrul politic în întreaga țară.
A fost o discuție aplicată despre ceea ce se întâmplă cu salarizarea unor categorii de personal din sistemul sanitar: infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personalul tehnic și administrativ, personalul din spălătoriile din spitale. Sunt pe bună dreptate, nemulțumiți de ordonanța care prevede înghețarea salariilor și de metodologia de calcul a sporurilor. Aceste categorii de personal din sistemul sanitar sunt singurele care nu sunt grila din 2022, nu beneficiază nici de creșterea anuală prevăzută de Legea salarizării, sporurile nu numai că nu sunt calculate la salariul în plată astăzi ci la nivelul salariului minim pe economie din anul 2018(?) și nu au nici stimulent de risc pe perioada în care pandemia face ravagii. Am văzut că de câteva zile au organizat proteste în toate județele, solicitând drepturi legale și normale. Voi depune acest memoriu la comisiile de specialitate (sănătate și muncă) atât la Camera Deputaților cât și la Senat și voi face interpelări la Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Cei care lucrează în sistemul de sănătate merită mai multă atenție și o mai mare deschidere la dialog din partea decidenților.

BIROUL DE PRESA AL DEPUTAT PSD, Daniela Otesanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *