Daniela Oteşanu: A început programul de finanţare pentru Microintreprinderile care doresc până la 200.000 de euro

Începând de luni, 8 iulie, au început înscrierile într-un program de finanțare prin care microîntreprinderile care vor să-și extindă afacerile vor putea cere până la maximum 200.000 de euro de la stat, spune deputatul Daniela Oteşanu.

Banii vor fi acordați, printre altele, pentru extinderea spațiilor de producție sau de prestare a serviciilor.

“Începând de azi, de la ora 12:00, și până pe 8 noiembrie 2019, până la ora 12:00, microîntreprinderile se vor putea înscrie într-un program special de finanțare. Finanțarea cerută de la stat va putea fi de minimum 25.000 de euro și de maximum 200.000 de euro și va acoperi cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului. Asta înseamnă că microfirmele vor trebui să acopere și ele cel puțin 10% din costurile eligibile. Printre domeniile pentru care microfirmele vor putea cere banise numără fabricarea covoarelor, hainelor și încălțămintei, cazarea turistică, construcțiile, finisajele în construcții și fabricarea mobilei”, precizează parlamentarul vâlcean

Înscrierile se vor face exclusiv online, cu ajutorul aplicației MySMIS, numai în perioada respectivă, conform ghidului programului. Vor fi acceptate numai companii care se încadrează la categoria microîntreprinderilor, adică cele cu maximum nouă salariați și care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la două milioane euro, echivalent în lei.

Foarte important este că doar regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest și Centru vor primi finanțare în cadrul acestui program destinat IMM-urilor. Așadar, nu se vor da bani pentru investițiile din regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Nord-Vest, București-Ilfov și Delta Dunării, județul Tulcea și nordul județului Constanța.

Finanțarea nerambursabilă se va putea folosi la construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau de prestare a serviciilor. De asemenea, finanțarea va putea acoperi dotarea cu active corporale și necorporale, adică inclusiv cu magazine online.

Totodată, cererea de finanțare va trebui însoțită de anumite documente obligatorii, printre care se numără, de exemplu, bilanțurile aferente anului 2018, planul de afaceri, documentele statutare ale solicitantului și certificatul de înregistrare în scopuri de TVA. Absența oricărui document obligatoriu va duce la respingerea cererii.

Atât cererea de finanțare, cât și anexele care vor fi încărcate în aplicație vor trebui să fie în limba română. Documentele redactate în altă limbă vor trebui să fie însoțite de traducerea lor legalizată sau autorizată.

Birou de Presă al deputatului PSD, Daniela Oteşanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *