Daniel Paraschiv: Populația rurală va crește doar dacă avem gaz, apă, canal și asfalt

Și servicii comunitare care țin de calitatea vieții, spune primarul din Frâncești.

Daniel Paraschiv este edilul care a reușit în cinci ani de mandat să scoată una din cele mai mari localități din Vâlcea, din evul mediu. Paradoxul face ca Frâncești să fie o comună bogată, cu mari investitori dar, la capitolul infrastructură era de departe printre ultimele localități rurale din Vâlcea.

”Simplu, când am venit primar, am gândit o strategie care se baza pe ce îmi doream eu pentru comuna în care locuiesc. Drumuri, apă, canalizare, adică, să facem o localitatea în care să se se vină, nu să plece. Pentru mine orice familie care părăsește comuna Frâncești este precum o amputare. Înseamnă că ceva lipsește aici, ceva nu converge cu aștepările oamenilor. Interesul nostru este să salvăm localitățile, nu să le închidem. Să aducem din nou, demografia dacă nu pe creștere, măcar la un echilibru. Cum facem asta. Având locuri de muncă dar și standarde de confort. Calitatea vieții. Să ai drumuri, să ai apă, să ai canalizare, să ai gaze, să ai școli, să ai un sistem sanitar bun, să ai parcuri, să ai terenuri de sport, pentru agrement”, spune primarul Paraschiv.

Foarte multe proeicte au fost implementate în acești ultimi 4 ani și alte proiecte așteaptă să intre în execuție. Primăria continuă asfaltările și așteaptă proeictul mare de gaze și canalizare pentru 42 km de rețea.

”Asta este prioritatea mea, pentru care mă zbat. Mi s-au cerut clarificări, le-am oferit, mai devreme sau mai târziu vom avea gaze. Sunt dezvoltatori industriali care au nevoie de acest lucru. În rest mergem în paralele cu sala de sport, căminul cultural și alte străzi care intră în proces de reabilitare totală, cât ne va permite vremea. Nu omitem digitalizarea instituțiilor publice. Să luăm oamenilor din picioare un drum”, mai aduagă primarul din Frâncești.

Comuna Frâncești este a treia localitate rurală cea mai dezvoltată din Vâlcea, considerată capitala economică a industriei alimentare din Vâlcea, având cel mai mare concern avicol din Oltenia.

În afara zonei economice, comuna Frâncești deține un uriaș patrimoniu monahal prin două mănăstiri, alte biserici sau schituri. Geografic este așezată pe două râuri mari ale județului Vâlcea, Otăsău și Bistrița, localitatea fiind traversată și de singura linie de mocăniță de la sud de Carpați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *