Daniel Mușat: „Comunele cu populație redusă nu pot accesa fonduri euroepene”

 

Daniel Mușat, primarul comunei Milcoiu este profund dezamăgit de criteriile impuse privind selecția proiectelor cu fonduri europene, declarând că, acest ghid al solicitantului, are criterii la care, nu orice comună se poate încadra.

“Sunt nemulțumit. Nu putem accesa proiecte europene. Motivul: avem doar 2.300 de locuitori, avem o localitate întinsă, cu sate răsfirate, criteriile impuse sunt restrictive, iar comuna Milcoiu nu se încadrează. Este o nedreptate că, nu orice comună poate accesa fonduri pe sub-măsura 7.2. din Ghidul Solicitantului, respectiv investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Aceste sub-măsuri, erau o oportunitate bună pentru îmbunătățirea infrastructurii din localitatea noastră, deoarece chiar aveam nevoie. Așteptăm alte măsuri care să permită și localităților cu populație mică să poată să se încadreze ”, a afirmat primarul Mușat.

Datorită interesului și implicării sale, construcția Centrului cultural din satul Tepșenari  a fost finalizată, iar acum urmează să dotăm cu mobilier, scenă mobilă și tot ceea ce mai este necesar, această investiție realizându-se cu bani de la bugetul local.

„Este o construcţie nouă, iar acest cămin cultural va fi dotat cu mobilier şi tot ce este necesar.Noi nu am avut un asemenea așezământ și nu aveam unde să organizăm nicio manifestare. Acum vom putea să organizăm diferite evenimente, şedinţe şi serbări şcolare. Până acum, serbările şcolare erau organizate numai în clasele elevilor. Menționez faptul că ne-a ajutat și Consiliul Județean să putem termina această investiție. Am primit un miliard de lei și avem promisiuni că, la următoarea rectificare să mai primim încă un miliard de lei.

În comuna Milcoiu au demarat lucrările la prima înființare de apă, în satul Ciutești, pe o distanță de 5,5 kilometri de rețea de alimentare cu apă, iar la intersecția cu localitatea Nicolae Bălcescu este nevoie urgentă de construcția unui canal colector de 20 de metri lungime, pentru preluarea apele pluviale de pe torenți, astfel putând preveni distrugerea drumului”, a relatat edilul.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *