Daniel Dimulescu: Prin prisma faptului că am semnat proiectul rețelei de canalizare, înseamnă că anul 2023 a fost unul bun

Pentru Daniel Dimulescu, primarul comunei Mădulari anul 2023 a fost unul bun, în sensul că s-a reușit semnarea contratului privind înființarea rețelei de canalizare și cel de extindere a rețelei de apă.

”A durat ceva mai mult pentru că am întâmpinat mici probleme în cazul amplasării stației de tratare a apelor uzate. Dar totul este acum în linie dreaptă. Din acest punct de vedere, anul 2023 a fost unul bun. Intrăm efectiv în execuția acestor două mari proiecte”, spune Daniel Dimulescu.

Capitală a industriei extractive, aici grupul OMV având cele mai mari active din zonă, cu o populație de 1.300 de locuitori, Mădulari strânge din venituri proprii, aproape 300 mii lei (232 lei per capita), sume pe care, edilul Daniel Dimulescu, spune că le-ar putea mări după ce va finaliza complet infrastructura de utilități din regiune.

”Cred că multă vreme, în comună s-a mers pe o inerție. Cred că 20 de ani, a fost un fel de stagnare, neexistând o strategie de viitor. De aceea, atunci când am preluat frâiele administrației a trebuit să regândim modul de lucru, să aduc o echipă care să fac proiecte și să vedem ce atragem, cum aducem forță economică, cum aducem populație nouă. Pentru că fenomenul îmbătrânirii în cazul comunelor mici este un pericol uriaș care poate duce la dispariția juridică. Noi va trebui să ne ocupăm de utilități, am scos din izolare sate, am desfăcut drumuri care pur și simplu nu mai existau fizic. Am sprijinit inițiativa privată și încercăm să ne facem o carte de vizită”, susține Daniel Dimulescu.

Calitatea vieţii, lipsa locurilor de muncă, condiţiile de locuire şi accesul la dotările publice nu reprezintă factori de atractivitate pentru cei care ar dori să se mute la țară, spune edilul.

Asta se va schimba însă odată cu implementarea proiectelor care auy primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, așa cum spus, rețeaua de canalizare și extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă  în satele Dimulești și Bănțești Vale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *