Dănicei, o localitate care devine o destinație de pentru cei care fug de oraș spre rural

În acest an, prin Anghel Saligny vor fi investiți 100 de miliarde de lei vechi în infrastructura de drumuri.

”Comuna Dănicei are printre cea mai extinsă rețea de drumuri, traversată de două drumuri județene importante plus alți zeci de kilometri de drumuri locale și comunale care leagă satele. Noi am încercat în toți ani, din aproape în aproape să punem la punct infrastructura de drumuri, fără a neglija însă partea de utilități, apă și canalizare”, susține Pirneci.

În urmă nu cu mulți ani, comuna Dănicei nu avea niciun drum comunal asfaltat, niciun metru de retea de alimentare cu apă, canalizare nu mai vorbim, nimic care să justifice un trai confortabil și decent, iar de investitori nici nu era cazul.

Astăzi, aceeași comună Dănicei, cu toate satele de mai sus, beneficiază de toate utilitățile,  grație implicării primarului Dumitru Pirneci.

Dar cel mai important, comuna Dănicei va avea parte de un nou centru civic. Platoul central va fi reamenajat astfel încât să fie unul dintre cele mai frumoase puncte de atracție din zonă. Aici se află deja centrul de zi, viitorul centru cultural, aici se va ridica noua primărie, un parc, proabil și o piață agro alimentară cu produse tradiționale dar va fi deschis și pentru investitorii privați care vor dori să investească în mici firme de producție.

Dăniceiul se transformă pe zi ce trece, în teritoriul ales de bucureşteni, de doljeni, pentru a fi o opţiune de relaxare. Au apărut pensiunile, casele de vacanţă, lumea vine la Dănicei şi se minunează că acest loc a rămas o insulă de frumos într-o lumea prea puţin ştiută.

Este o localitate dinamică şi care are perspective prin prisma aerului ozonificat.  Există locuri de muncă, un investitor strategic în zonă, unul dintre cei mai mari transportatori din ţară, e vorba de Lazăr Company dar există şi alte mici investiţii care oferă locuri de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *