Dănicei – ambasadorul localităţilor din Vâlcea de Est

Vâlcea începe cu un ambasador. Un ambasador de excelenţă, o localitate înfiptă ca un pivot între dealurile argeşene şi oltene, un frumos spaţiu, unde satele se întind ca razele unui soare proiectat de Dumnezeu pe culmile înverzite ale văilor Treptencei…

E frumos aici şi ăsta e doar începutul, Dăniceiul devine pe zi ce trece, loc ales de bucureşteni, de doljeni, pentru a fi o opţiune de relaxare. Au apărut pensiunile, casele de vacanţă, lumea vine la Dănicei şi se minunează că acest loc a rămas o insulă de frumos într-o lumea prea puţin ştiută.

“Deja zece noi proprietăţi au apărut în ultimii ani. Se cumpără case vechi, există o cerere pentru casele brâncoveneşti care ulterior sunt reabilitate. Curţile sunt reamenajate şi acest aspect nu poate să nu te bucure. Este o localitate dinamică şi care are perspective. Există locuri de muncă, avem un investitor strategic în zonă, e vorba de Lazăr Company, există şi alte mici investiţii care oferă locuri de muncă. Noi încercăm să ţinem pasul cu nivelul de infrastructură”, spune Dumitru Pirneci, primarul comunei.

Astfel, în acest moment se lucrează la asfaltarea Drumului Comunal 181 Dobreşti – Udreşti – Drăguleşti, a Drumului Comunal 182 Glodu – Lăunele de Jos. Totodată se lucrează la extinderea reţelei de apă în Lăunele de Jos şi Cireşu.

“Suntem în faza de licitaţii pentru reabilitarea Şcolii din Lăunele de Jos, avem asigurată finanţare pentru toată valoarea. Din păcate, precipitaţiile căzute în ultima perioadă au reactivat mai multe alunecări de teren: pe DC 181, în satul Udreşti, unde valoarea estimată este de 7 miliarde vechi. Altă alunecare o avem în satul Glod, punctul Trăneci, pe DC 182 şi avem şi un drum sătesc distrus în satul Cireşu şi pe Dealul Sâmburelui”, mai spune edilul din Dănicei.

Din păcate, îngheţul din uluna aprilie a compromis o ramură economică destul de importantă în zonă, apicultură. Pădurile de salcâm situate în văi nu au mai înflorit, fapt ce va duce probabil la creşterea preţului mierii.

Dar cu toate aceste neajunsuri, Dăniceiul se reconfigurează, devenind astfel destinaţia preferată a celor care vor să aibă o oază de relaxare în arhipeleagul de dealuri ale Vâlcii de est.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *