Dana Gîrbovan: Vrem democratie si stat de drept sau neo-comunism in Romania?
De salutat una din cele mai pertinente poziţii cu privire la justiţia din România, o opinie care vine direct de la specialist. Dincolo de clişeele şi de manipularea care se petrece de ani buni în România, de modul nostru înjositor de a accepta o ghilotinarea absolută a drepturilor omului, în urale isterice din piaţă, Dana Gîrbovan vine şi punctează absolut remarcabil într-o postare pe FB, pe care o reproducem mai jos:
Vrem democratie si stat de drept sau neo-comunism in Romania?
Din 2015 am atras atentia ca in numele unui ideal nobil, a unui scop legitim si absolut necesar, cum e „lupta impotriva coruptiei”, nu poti trece peste lege ori comite abuzuri pentru ca toate acestea vor avea efect de bumerang, ce va discredita intreaga justitie. Recunosc insa ca ceea ce vad azi e dincolo de orice scenariu sumbru pe care mi l-as fi putut imagina in 2015.
Toate aceste protocoale secrete, intre diverse institutii din justitie si Serviciul Roman de Informatii, au fost bombe cu ceas puse la temelia justitiei si a statului roman.
Stirea ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, adica instanta suprema din Romania, are nu unul, ci doua protocoale clasificate incheiate cu Serviciul Roman de Informatii depaseste orice imaginatie.
Aceste protocoale trebuie declasificate urgent.
Mai mult, cata vreme din declaratiile publice date de presedintele ICCJ, doamna judecator Cristina Tarcea, rezulta ca unul dintre aceste protocoale ar avea legatura cu autorizarea mandatelor pe siguranta nationala, se pune intrebarea legitima daca instanta suprema a avut incheiate protocoale si cu alte servicii de informatii. ICCJ trebuie sa raspunda acestei intrebari.
De asemenea, ICCJ trebuie sa informeze concret publicul cu privire la situatia prezenta a acestor protocoale, iar daca au fost denuntate, trebuie sa precizeze actul prin care au fost denuntate si data denuntarii.
Ani de zile s-au inchis ochii la aceste abuzuri, anomalii si devieri de la democratie, doar pentru ca ambasadele si institutiile europene „ne aplaudau” si ne dadeau exemplu „de bune practici” pentru altii, in timp ce in Romania se incalcau drepturile omului, se compromitea democratia si insasi ideea de stat de drept.
Ma intreb ce stat european, fidel principiilor pe care s-a fondat Uniunea Europeana – domnia legii, democratie, drepturile omului –, ar fi de acord sa implementeze aceasta inginerie neo-comunista care s-a facut in Romania in toti acesti ani, unde justitia a fost administrata prin acte secrete.
Toate, dar absolut toate protocoalele si hotararile CSAT ce vizeaza sau afecteaza justitia trebuie publicate de indata.
Este absolut inadmisibil ca de atatia ani justitia din Romania sa se fi administrat dupa acte secrete, asa cum se facea in perioada comunista.
Cei din fruntea Romaniei, clasa politica in intregime, justitia, toti trebuie sa se decida odata: vor democratie si stat de drept, unde justitia se face dupa acte normative publice, sau vor neo-comunism, unde justitia se face dupa acte secrete, iar drepturile si libertatile romanilor „sunt un lux”?
Intrebarea este valabila in primul rind pentru presedinte si membrii partidelor din opozitie.
Acesti indivizi lacomi care nu sint buni de nimic mai calca o data Constitutia in picioare pentru a
proteja mafia din Institutiile de forta ale statului dar in special din DNA pentru a nu iesi adevarul la suprafata. Daca ar fi cineva curios dar in primul rind Parlamentul ar trebui sa initieze , pe bune , controale la partidele din opozitie si atunci o sa aflam motivele acestei inversunari de calcare in picioare a Constitutiei.
Presedintele ar trebui sa stie ca este garantul respectarii Constitutiei si nu calasarul care o calca in picioare. Vorba unui la fel de penal predecesor , „domnule presedinte nici nu stiti cit de mic incepeti sa fiti”. O sa fie si mai mic dupa ce pleaca de la Cotroceni si vor iesi la suprafata toate mizeriile faptuite la dobindirea litigioasa a celor multe case.
Ar trebui sa-i fie rusine dar se pare ca de la inaltimea sa impostura nu o vede. Pacat , dar nu este tirziu niciodata sa dea socoteala pentru furtisaguri , niciunul. Chiar si presedintele.
Valcea Week/ Un mare closet!