„Dan Sova ne-a reprezentat cu succes in procesele cu Uzinele Sodice Govora”, a spus Mihai Balan, directorul CET Govora

Directorul general al CET Govora, ing Mihai Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă,că unitatea pe care o conduce a înregistrat mai multe succese prin contractele de consultanţă pe care le-a avut în trecut cu casa de avocatură a lui Dan Şova.
Bălan a ţinut să precizeze acest aspect după ce în ultima perioadă a fost acuzat de partizanat politic.
”Nu sunt o persoană politică şi nu am făcut niciodată politică. Am observat că unele articole de presă au o anumită conotaţie politică. Contractul de consultanţă juridică a fost încheiat de CET Govora cu casa de avocatură a lui Dan Şova în cursul anului 2003, atunci când domnul Şova nu era membru PSD. În anul 2004, societatea lui Dan Şova era una dintre cele mai bine cotate case avocatură din ţară. În perioada acea, CET Govora era în litigiu cu fraţii Cristescu, care conduceau Uzinele Sodice Govora. Dan Şova ne-a reprezentat cu succes în procesele cu USG şi astfel am reuşit să recuperăm o creanţă de circa 2.000 miliarde lei vechi. Tot datorită acţiunilor în instanţă ale domnului Dan Şova am reuşit să preluăm atunci administrarea Uzinelor Sodice Govora, după care, în anul 2006 s-a reuşit, împreună cu AVAS, reprivatizarea societăţii cu firma Ciech”, a precizat Bălan.
Acesta a mai menţionat şi succesul pe care l-au avut în procesele ICM, în urma cărora CET Govora a reuşit să ”recupereze 500 de miliarde de lei vechi”.
”În toată această poveste, CET Govora nu are nimic de ascuns, oricine poate să vină să verifice documentaţiile. În prezent, CET Govora trece printr-o perioadă grea, la fel ca toată Platforma Industrială din Râmnicu Vâlcea. Nu am avut niciodată disensiuni cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi nici cu domnul preşedinte Ion Cîlea, aici prezent de faţă. Am putea spune astfel că acest contract de consultanţă s-a ridicat la aproximativ 50 de miliarde dar beneficiul scos a fost de aproximativ 2500 de miliarde”, a mai spus Mihai Bălan.
Directorul general, Mihai Bălan, a ţinut să facă aceste precizări pentru a nu se interpreta faptul că CET Govora, unitate aparţinând Consiliului Judeţean Vâlcea, instituţie condusă de social-democratul Ion Cîlea, ”ar fi implicată în acorduri economice cu tentă politică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *