Profesorul de sport de la ‘Jean Monnet’ scapă definitiv de închisoare și poate profesa în continuare

Dan Octavian Vișan, fostul profesor de sport de la liceul Jean Monnet, trimis în judecată pentru că a întreținut relații sexuale cu o elevă minoră, scapă definitiv de închisoare după ce Curtea de Apel București i-a redus vineri pedeapsa la trei ani de închisoare cu suspendare și i-a ridicat măsura interzicerii practicării profesiei.

Judecătorii au admis recursul lui Vișan la decizia anterioară, însă l-au obligat pe acesta să urmeze cursuri de consiliere psihologică. CAB a respins recursul părții vătămate, respectiv a fostei eleve, minoră în momentul în care s-au consumat fapta.


Decizia de vineri a CAB este definitivă.

Dan Octavian Vișan a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare de magistrații Tribunalului București pentru că a întreținut relații sexuale cu o elevă.


Magistrații Tribunalului București au decis pe 6 ianuarie 2012 eliberarea din arest sub control judiciar a lui Dan Octavian Vișan.

Tribunalul București a respins recursul procurorilor și a menținut hotărârea de eliberare a fostului profesor, luată pe 3 ianuarie 2012 de Judecătoria Sectorului 1.

Dan Octavian Vișan a fost trimis în judecată fiind acuzat că ar fi întreținut, în repetate rânduri, la sfârșitul lunii octombrie 2011, relații sexuale cu o elevă minoră în timpul unei excursii la Predeal.

De asemenea, anchetatorii susțin că din declarațiile martorilor a reieșit că profesorul i-a făcut elevei avansuri în prezența mai multor colege.

Profesorul în vârstă de 27 de ani a fost reținut de procurori pe 5 noiembrie 2011, după ce pe numele său a fost depusă o plângere penală de către tatăl unei eleve de 17 ani de la Liceul “Jean Monnet”, care l-a acuzat că ar fi violat-o.

Ulterior, pe 18 noiembrie 2011, magistrații Tribunalului București au emis pe numele profesorului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *