Dan Barna: Prin proiectul nostru românii care se întorc să lucreze în ţară vor primi facilităţi fiscale

Înainte de a pleca în SUA și Europa pentru a mă întâlni cu cele mai mari comunități de români din diaspora, am lucrat alături de colegii mei George Marussi și Radu Mihail la un proiect de lege care poate încuraja românii din afara țării să se întoarcă acasă.

Românii din diaspora vor să se întoarcă, dar nu au încredere că statul român va sprijini reintegrarea lor acasă. Proiectul nostru oferă facilități fiscale românilor care se întorc să lucreze în țară și anume scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii și reducerea cu 50% a cotei de contribuție la asigurări sociale.

Aducerea în țară a forței de muncă, a expertizei și experienței acumulate de lucrătorii români în alte țări va însemna creștere economică pentru România. Obiectivul meu ca Președinte este să fac din România o țară din care tinerii să nu mai plece, iar românii din diaspora să se întoarcă acasă. Acest proiect de lege este un prim pas în împlinirea obiectivului.

Am să discut acest proiect cu românii pe care îi voi întâlni în caravana de săptămâna viitoare în Europa. Cred că îi pot convinge că putem fi fericiți în România.

Dan Barna, preşedinte USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *