Dacă situaţia de la CET se agravează, Primăria Râmnicului va solicita preluarea Cazanului 7 pentru asigurarea agentului termic

Râmnicu Vâlcea nu va rămâne fără agent termic în această iarnă, indiferent de situaţia de la CET Govora, a declarat primarul Mircia Gutău, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Normal că ne interesează cu prioritate situaţia de la CET Govora şi problemele care au survenit pe platforma Râureni. În condiţiile în care municipiul Râmnicu Vâlcea este consumator direct de agent termic al CET-ului. Dacă situaţia se va agrava vom solicita Consiliului Judeţean Vâlcea, să preluăm cazanul 7, cel modernizat şi cel care asigură apă caldă menajeră şi agent termic pentru oraş. Dăm asigurări că oraşul nu va rămâne fără căldură”, a precizat Gutău.

În aceste zile, activitatea de pe platforma Râureni este destul de tensionată, CET Govora fiind în litigiu comercial cu Uzinele Sodice, în urma creşterii preţului de vânzare al aburului industrial cauzată de lipsa de cărbune dar şi de un accident produs în urmă cu o lună la cariera Alunu, când un excavator s-a prăbuşit, afectând producţia.

CET Govora produce abur industrial pentru USG şi curent electric pentru Chimcomplex dar şi apă caldă şi agent termic pentru municipiul Râmnicu Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *