Dacă PSD a oferit pomeni părinților săraci ai tranziției, AUR le oferă o revoluție copiilor acestor nefericiți

Sărăcia rurală, discrepanțele între orașele mari și vechile orașe mici industrializate, lipsa de educație, descurcăreala, evaziunea fiscală, oligarhii statului care au ajuns baroni locali și impun legea, toate sunt cauze care permit o dezvoltare progresivă a votului pentru formațiunea condusă de Simion și asistată, din afară, de doamna Șoșoacă.

Pentru că Simion nu va merge niciodată la Cluj sau Târgu Mureș. Simion va merge îmbrăcat în brăcinari la Motru sau Berbești, Ianca sau Țăndărei. Și le va vorbi asistaților social, bețivilor, pensionarilor știrbi, foștilor mineri, fufelor și celor pline de osânza lenei în cuvinte dragi lor. Le va spune că, pentru starea lor materială proastă, pentru vodca de la birt care se scumpește, de vină sunt Uniunea Europeană și Kovesi, politicienii de sistem. Le va argumenta cum oculta mondială, care umblă cu vaccinul în vârful săbii, vrea să-i controleze. Că aurul, petrolul și gazele ar face din România paradisul unic al lumii.

Unge al dracului acest discurs! Plebeii României care au faceboook pe telefon vor sări imediat cu gramatica lor fără cratimă și vor plânge pe umerii marelui dizident al lumii, sârbul Djokovic, și ai altor Feți-Frumoși, doldora de parale, dar pe care îi vor asemui unor fraţi sectanţi.

AUR este precum o sectă. O sectă abilă, care lucrează exact în zonele pe care toate partidele mari, PSD, PNL, PDL și cu atât mai mult USR, le-au ignorat,  în zonele care au rămas deșertificate după dezastrul comunist. Nimeni nu s-a străduit, în 30 de ani, să le explice ceva, să investească în infrastructură, să transforme hoitul industriei socialiste în randament economic. Primarii care s-au perindat în acea România săracă au profitat de această vulnerabilitate primară și au primit 6-7 mandate, mângâind pe creștet prostia și îmbogățindu-se din frustrarea iobăgească, oferind o pomană regulată.

Dar uite că şi aceştia şi-au găsit nașul!

A apărut pe scena politică un partid mai incult decât vechiul PSD, un partid mai populist, mai plin de resurse în a smulge voturi din prostie, din debilitate, din alienare socială.

România este împărțită, brutal, într-un relief extrem de ascuțit, unul abisal. Munți și prăpăstii adânci. AUR, precum o ceață densă, șerpuiește exact prin aceste grote abisale, recrutând nefericiţii vieții. Pe cei care nu au înțeles nimic niciodată, care confundă un drum județean cu unul național, statul cu patronatul, mediocritatea cu valorile. Pe cei cărora, dacă le spui despre miturile istoriei naționale, dacă le promiți paradisul unde neamțul și francezul vor mătura grajdurile românului daco-get beget, le va curge în sânge, ca un drog, discursul fascinant al celor de la AUR.

Diferența dintre militantismul PSD-ului de pe vremea lui Dragnea și politica AUR este că ultimul are conotații revoluționare. PSD-ul a preferat să le ofere pomeni săracilor nefericiți ai vieții, AUR le oferă o revoluție copiilor acestora. AUR vine și le spune să ia furca și sapa în mână și să treacă la luptă.

Pentru că progeniturile nefericiților șomeri de la Motru sau de la Urziceni au trăit 30 de ani ani în aceste orașe devenite insalubre, au plecat în afară să golească pubelele din Italia și Germania, să rânească la oile spaniolilor. S-au întors în mizeria urbană a Pașcanilor, a Zlatnei, a Petrilei, văzându-și părinții în întunericimea blocurilor fără geamuri.

Lor li se adresează AUR-ul. Acestei generații de tineri, cu manelele în zgomot de mașini second hand, cu ura adunată față de clasa politică românească și față de Occidentul îmbuibat. Și le promite o revoluție, una extrem de agresivă. Una în care ei să fie șefi, călăi, cu posibilitatea de a-l ucide pe proful de mate care l-a ținut numai în 4 în timpul școlii, dar și pe primarul hoț, care a profitat de sărăcia familiei lui. Precum și pe ochelaristul din Cluj care lucrează la o corporație și e plătit de Soros.

AUR se bazează o generație foarte dură, una psihopată, una cu devieri grave, una care e în stare să te troznească seara în parc, pentru că ai reușit. De aceea bazinul AUR este unul uriaș.

Sunt hoarde de tineri între 18 și 35 de ani, crescuți în garsonierele tranziției, cu părinți șomeri, distruși de noua societate. Sunt oamenii ghetourilor românești, care au muncit sporadic în ghetourile Occidentului. Pentru ei, Dragnea, Iohannis, Cîțu sunt toți vinovați și responsabili de soarta lor. Nu se pot adapta și nu vor să lucreze pentru un salariu de 2.000 de lei la o spălătorie, deși au rânit la oi în Catalonia pentru 1000 de euro.

De data asta nu ne confruntăm cu o revoluție marxistă, ca în anii ’50, ci cu un upgrade al acestei revoluții. Una adaptată pentru anii 2022. Una a cocalarilor, a balcanicilor, a fufelor, a pramatiilor, a analfabeților, a unei generații hrănite cu ură și cu frustrări, o revoluție a bubelor puroiate din ghetourile României și ghetourile vestului.

Unii definesc asta drept suveranism. Este eufemism, nu are nicio legătură cu suveranismul, este o revoluție a părții slute din oricare națiune, a generației care a crescut cu invidie, cu ură, cu frustrare. Este a generației post-tranziție, una mai periculoasă decât mineriadele din anii ’90. Este o revoluție a unei Românii împotriva României metropolitane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *