Dacă sunteţi proşti şi nu absolviţi cu medie mare, atunci veţi ajunge medici la Vâlcea!

Nu, nu e o glumă, asta este realitatea mesajelor pe care profesorii Universităţilor de Medicină din România le adresează studenţilor, cu precădere în anii terminali. Este un adevăr trist şi dureros că Râmnicu Vâlcea are unul din cele mai slabe spitale din România.

Şi este păcat, pentru că unitatea arată impecabil, autorităţile judeţene şi centrale s-au străduit în ultimii ani să doteze spitalul cu aparatură, să modernizeze incinta dar…fauna medicală nu o poţi schimba.

Doamne Fereşte, sunt medici buni şi la Vâlcea, dar se pare că majoritatea face parte dintre cei de care aminteam în primul paragraf. Medicii de la Vâlcea sunt cunoscuţi prin cuţitari şi mai nou, prin tot felul de eşecuri, unele care te fac să-ţi fie ruşine cu asemenea personal medical. Pentru că nu e cu nimic mai grav decât să afli de decesul sau tratamentul necorespunzător al unui bebeluş sau de alte grăzăvii.

Suntem solidari cu părinţii care simt nevoia să dărâme efectiv această unitate sanitară pentru incompetenţa unor halate albe şi sperăm că la finalul acestor anchete, unii să piardă definitiv bisturiul.

Este un fapt deja consacrat că mercurialul şpăgilor este unul destul de mare în spitalul din Vâlcea, precum  şi faptul că cele mai bune operaţii pentru vâlceni se fac la Târgu Mureş, Cluj sau Bucureşti, în nici un caz la Râmnic.

Niciun nume din VIP-urile locale sau din cei care au cevă bănuţi nu se operează la Râmnicu Vâlcea, toată lumea “cu stare” fuge la spitale private sau publice din alte judeţe. Acesta este adevărul, spitalul vâlcean fiind o opţiune pentru nevoiaşi, pentru cei care nu au posibilităţi.

Situaţia nu este de ieri, de azi, este dintotdeauna, Spitalul Vâlcean fiind deja intrat în folclor ca “măcelărie” sau “patria şpăgarilor”, unde şi o infirmieră nu se uită la bătrânul bolnav, nu-i schimbă plosca, dacă nu are măcar 10 sau 50 de lei strecuraţi în halatul verde.

În concluzie, revista noastră, spune în numele vâlcenilor, “ruşine halatelor albe” care manifestă dezinteres şi incompetenţă profesională şi le cere să părăsească această meserie, să lase loc pentru cei care pun suflet în meseria de medic.

Iar anchetele care se fac acum să nu meargă pe principiul “corb la corb nu scoate ochii” iar cei responsabili să nu ezite în tăia în carne vie.

Aici nu e service auto, unde se poate repara o greşeală de tinichigerie, este un spital, un medic prost iertat înseamnă alte zeci de vieţi pe viitor mutilate.

Liviu POPESCU

One comment

  • Dinuta Giorgia

    Ministerul Sanatatii trebuie sa faca o ancheta cat se poate de amanuntita si anume,ar trebui luat fiecare personal medical in parte la verificat cunostiintele si capacitatea in domeniu si mai important,sa puna camere de filmat in tot spitalul inclusiv saloane,camerele medicilor si asistentelor medicale.Nu va fi simplu dar nici imposibil.Conducerea actuala a spitalului cat si personalul medical incompetent trebuiesc dati afara.Exista asistenti medicali si medici care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca si care sunt mult mai preparati si cinstiti.Dati-le ocazia sa va arate ca asistenta sanitara in Rm.Valcea este posibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *