Czeke Atilla: UDMR este de acord cu desființarea SIIJ dar trebuie să știm ce se va întâmpla cu dosarele

Ministrul UDMR, Cseke Atilla, a declarat joi la Râmnicu Vâlcea că formațiunea din care face parte își dorește ”sincer” desființarea Secției speciale dar cu o condiție.

”Normal că ne dorim sincer desființarea SIIJ. Dar vrem să știm ce se întâmplă cu dosarele aflate în prezent acum. Parchetul General are o secție de urmărie penală, nu e una creată acum, este una care există demult. Aceste este punctul nostru”, a precizat ministrul

Proiectul privind desființarea Secției Speciale stă în Senat de peste trei luni pentru că nu există consens în Coaliție. Punctul de vedere al Comisiei de la Veneția, care a criticat superimunitatea oferită magistraților prin amendamentul introdus în Camera Deputaților, îi obligă pe liderii Coaliției să ia o decizie.

Vrem ca dosarele să ajungă la Parchetul General, nu acceptăm varianta venită de la Guvern

Am depus la Senat un amendament prin care dorim ca dosarele care erau la SIIJ să treacă la Parchetul General, la Secția de urmărire penală. Este o structură existentă în cadrul Parchetului General. UDMR nu va accepta varianta venită de la Guvern în Coaliție; am fi inconsecvenți”, a declarat Csoma Botond, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților pentru Europa Liberă. Deputatul a precizat că reprezintă poziția UDMR și nu vorbește în nume personal.

Miza UDMR este ca dosarele de la Secția Specială să nu ajungă la Direcția Națională Anticorupție, fără alte garanții suplimentare. Csoma Botond a ținut să precizeze că amendamentul adoptat în Camera Deputaților nu a fost introdus de UDMR, chiar dacă au existat speculații în acest sens.

„Amendamentul a aparținut ministrului Justiției”, a afirmat deputatul Uniunii.

Liderul grupului din Cameră al UDMR a adăugat că există riscul să nu fie convocată sesiunea extraordinară la Senat pentru desființarea Secției Speciale, dacă nu se ajunge la un acord în Coaliție. „Dacă nu acceptă amendamentul nostru, partenerii noștri trebuie să vină cu altă soluție”, a spus Csoma Botond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *