Curvărăsirea Germaniei: Rumänien nicht Schengen, Türkei bitte,…

Politica este o curvă, dar cu parfum occidental. Să-mi fie scuzat limbajul, dar nu se poate să nu mă apuce supărarea când văd această ipocrizie fără seamăn la Germania lui Merkel. Ce face doamna Merkel? Nici mai mult, nici mai puţin decât anulează principiile fundamentale ale Europei şi o invită pe Turcia la Spaţiul Schengen, un stat care nici măcar nu e membru UE.

Să ne înţelegem, Turcia nu are cum să devină membru al Uniunii Europene, pentru că ar da peste cap toate tratatele care au fundamentat această comunitate. În Turcia există 4 puteri în stat faţă de cele 3 din restul Europei, pentru că, la turci, armata este garantul democraţiei de tip laic. O anomalie, din punctul nostru de vedere, dar la ei este un lucru benefic, care a dus la modernitatea acestui stat euro-oriental.

Bun, cu toţii ştim că este o cutumă, după ce ai devenit membru al Uniunii Europene, te apuci de treabă pentru a accede şi în spaţiul Schengen. Adică securizezi frontierele (dacă ai) externe ale Uniunii, faci curăţenie prin bătătură, ca să nu ai vameşi corupţi, şi pui la punct o poliţie impecabilă, să nu îţi treacă pe teritoriul tău indivizi dubioşi.

Cam asta facem noi. Îi pasă cuiva? Nicht, nein. Germania a gândit o mizerie de treabă, acum, în ultimele zile, adică un fel de mituire a Turciei. Ca să nu mai lase să treacă osmalâi orientali dincolo de graniţe, hai să dăm Schengen la tot Bosforul, fără număr, fără număr..

Este cea mai mare bătaie de joc la adresa României, într-o conspiraţie de moment olandezo-germană.

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul turc Ahmet Davutoglou au anunţat vineri că au în vedere o eliminare a vizelor pentru turcii care vor să călătorească în spaţiul Schengen “până în luna octombrie”, în cadrul negocierilor privind eforturile de a reduce afluxul de migranţi, informează AFP.

“Cancelarul (german) şi premierul (turc) au subliniat angajamentul lor pentru avansarea semnificativă a negocierilor dintre Turcia şi Uniunea Europeană, ei vizând ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci în spaţiul Schengen până în octombrie 2016”, au transmis aceştia într-un comunicat comun, la finalul unei întrevederi, la Berlin, dedicate în special crizei refugiaţilor.

“Cei doi (lideri) au confirmat legătura între liberalizarea vizelor şi un acord de readmisie eficient” a migranţilor respinşi la porţile Europei, aşa cum a fost adoptat de cele 28 de state UE şi Turcia în cursul unui summit la sfârşitul lunii noiembrie.

În schimb, Turcia s-a angajat să “facă tot posibilul” pentru a diminua numărul de migranţi ce călătoresc pe teritoriul său spre Europa, se mai arată în comunicat.

Europenii, profund divizaţi de sosirea a peste un milion de migranţi anul trecut, au întreprins în ultimele luni o apropiere de Turcia, care găzduieşte aproximativ 2,5 milioane de refugiaţi.

Ţările membre UE au stabilit la finalul lunii noiembrie un plan de acţiune cu Ankara, pentru a încerca să stopeze afluxul de refugiaţi. Printre măsuri figura în special accelerarea negocierilor pentru ridicarea obligativităţii vizelor impuse în prezent cetăţenilor turci care se deplasează în spaţiul Schengen pentru o vizită de scurtă durată.

Cu alte cuvinte, TIR-ul lui Ahmet, când o să treacă pe Valea Oltului,  o să ne salute din mers, în timp ce fraierii din România or să caute prin paporniţe buletinele la Vama Nădlac.

Curat murdar, coană Merkel!

Mihai IONESCU

loading...

One comment

  • dan

    N-ai inteles, amice. Si noi calatorim fara viza in spatiul Schengen dar prezentam cartea de identitate. Si ei la fel pana-n octombrie. Pe Merkel a prins-o la colt Erdogan si este o conditie ( alaturi de cele 3 miliarde de euro) ca sa-i tina pe sirieni in Turcia si sa nu le mai dea barcute ca sa treaca in Grecia. Fiindca si tu ai inteles cred, ca sirienii ajungeau in Grecia prin pasivitatea complice a puterii din ce in ce mai fundamentalista de la Ankara. Acum ne santajeaza ei dar nu-ti face griji, nu uita teutonul afrontul primit si cand le-o veni bine le-or plati turcaletilor cu varf si indesat. Se cred si ei importanti ca sunt prin NATO. Dar politica se face pe termen lung nu asa, pe cateva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *