Cum şi-au dat singuri cu tesla în c*oaie, liberalii lui Buican!

Dacă cineva ar fi crezut în urmă cu o săptămână sau imediat după decesul lui Ion Cîlea că liberali vor face rahatul praf dintr-o lucru pe care îl aveau pe tavă, am fi spus clar că e idiot.

Recapitulare, PNL avea în Consiliul Judeţean Vâlcea o majoritate confortabilă, avea un vicepreşedinte al instituţiei iar preşedintele care era social-democrat abia murise. Era clar, matematica spunea că PNL cu proxima ocazie va maximiza această breşă şi în scurt timp va ocupa toate cele trei funcţii, atât preşedinte interimar cât şi cele două de vicepreşedinte prin revocarea ulterioară a vicelui Persu.

Mai mult, se părea chiar că la PSD va începe o luptă aprigă pentru tron între Costi Rădulescu, Laurenţiu Coca şi Lovin-Buşu.

La înmormântarea lui Ion Cîlea, mulţi liberalii cu care stăteam de vorbă, dincolo de morga obligatoriu afişată, aveau un zâmbet învingător, ştiind că urma să se petreacă scenariul de mai sus, iar anul 2015 va începe clar cu un triumvirat de dreapta la conducerea acestei instituţii.

Nimeni nu se gândea la ce s-a întâmplat în realitate, la faptul că liberalii vâlceni pun la cale o strategie halucinantă, în urma căreia vor f**te această şansă şi iată, că deja, joi seara, pesediştii vâlceni zâmbesc fericiţi, pentru că Dumitru Persu este deja potrivit legii, preşedinte interimar al CJ-ului.

Este şocant, nimeni nu poate să înţeleagă ce s-a întâmplat, cum de liberalii au reuşit performanţa de pierde tot în doar o săptămână, după ce aveau pe masă totul „Întreba-l pe Buican!” Mi-a spus un consilier PNL. „Să trăiasca strategia lui Buican” spune un fost pedelist, actual consilier.

Mai mult, deja avem consilieri PNL demsionari, vicepreşedintele PNL şi-a dat demisia, iar unii spun că Mazilu deja va face uz de schimbarea de situaţie în cazul ordonanţei 55 şi le va spune consilierilor unpersito-independenţi un fel de „paşol na turbinca”.

Asta însemnând că PNL îşi va pierde majoritatea. Mai ales după ce la şedinţa de joi au venit cu strălucita idee de a-l avanasa pe Gică Pasat în funcţia de vice. Care, fantastic, nici măcar nu a reuşit. Adică PNL nu a fost în stare să propună un vicepreşedinte de judeţ, d-apăi să viseze chiar lidership-ul.

Dezastru astfel pe toată linia. O săptămână de circ ieftin care a adus grave prejudicii de imagine PNL, schimburi de replici, atacuri de ambele părţi, întârind astfel un PSD care mai că îi vine să râdă de toată această poveste. Un PSD care a arătat maturitate, ironie, echilibru, s-a ajuns până acolo încât Dumitru Persu să „îi împartă pe liberali în smintiţi şi în mişei”, aplaudat de aceştia, parafrazând astfel scrisoarea a III-a.

Istoria va decanta la un moment dat acest absurd, această pierdere uriaşă de imagine, această sinucidere. Orgolii, sentimentalism, interese, bani, vanitate, naiba ştie, oricare ar fi aceste motivaţii, un singur adevăr rămâne, PNL Vâlcea şi-a dat singur cu tesla în c*oaie, ajungând de la favoritul cursei la retrogradare.

Recent am urmărit desenele animate celebre în care iepuerele se ia la întrecere cu ţestoasa, evident, cu o siguranţă absolută în sinea lui. Dar la final, iepruele reuşeşte ca prin propriile prostii de care profită ţestoasa, să piardă o cursă la care nimeni nu se aştepta.

P.S. Ca jurnalist sincer de dreapta, nu pot să cred încă faptul că ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână este pură realitate sau doar un coşmar. Concluzia – politicienii de dreapta nu se ridică la nivelul presei de dreapta.

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *